Buna ziua.As avea si eu o intrebare, dar s-o iau de la inceput.Sunt angajat la a firma de distributie din 9 aprilie, si pana in momentul de fata nu am primit salariul ce mi se cuvenea, numai niste maruntisuri.Am avut probleme cu facturile acasa si nu aveam alta solutie, le-am platit din banii incasati, su nu raman fara energie electrica etc.Am mers la seful meu si i-am povestit si i-am zis ca ii inapoiez,( chiar daca imi era dator si el cu salariul, ca daca il primeam aveam pe facturi)...a zis sa fie prima si ultima data ...si cu asta am terminat discutia m-am dus la lucru.Azi dimineata cand m-am dus m-a chemat sefa m-a facut in toate felurile si ca ma da la politie, si ne vinde casa care e pusa in garantie pt masina cu care umblu, si vrea sa ma puna sa platesc repararea zgarieturii de pe masina, si spoilerul crapat care nu este facut de mine etc...Ce sanse am impotriva ei?...Daca dovedesc ca lucram si sambata fara sa fie trecuta in contractul de munca si lucram ore suplimentare in fiecare zi (normal trebuia de la 7-15) iar eu terminam la 7-8 sau chiar 10 seara fara sa fie platita si asta si in plus aveam numai duminica libera.Eu risc pedeapsa?Multumesc anticipat
Legat de zgârieturile maşinii: Maşina se preia pe baza unui proces-verbal în care dvs. trebuie să menţionaţi neregularităţile existente. În lipsa acestui verbal, anagajatorul vă poate obliga la plata reparaţiilor dacă pe foaia de parcurs, unde există un câmp în genul "autovehiculul se află în stare bună de funcţionare" aţi semnat. Dacă nu există nici proces-verbal nici foaie de parcurs, şi niciun alt înscris privitor la starea meşinii, angajatorul va trebui să dovedească faptul că dvs. aţi produs pagubele.
Personal, cred că aţi săvârşit o faptă destul de urâtă, şi mai cred că şefa v-a făcut cu ou şi cu oţet pentru că dumneavoastră puteţi crea un precedent, şi alţi colegi vor fi tentaţi să ia din banii încasaţi dacă nu primesc salariul la timp. Vă recomand să mergeţi la şefa (capul plecat sabia nu-l taie), şi să încercaţi să vă păstraţi locul de muncă. Totodată, explicaţi-i situaţia financiară grea pe care o aveţi, şi rugaţi să facă un efort să vă plătească la timp, pentru evitarea unor astfel de situaţii viitoare.
da corect ,ai sa creezi un precedent...dar ai sa elimini un altul : adica de a nu-ti fi platit salariul la timp.sti cat castiga patronul dupa tine ,conform legislatiei in vigoare...?!!!!mult de tot ..ca altfel nu te-ar mai tine..si tu practic esti decat un distribuitor....dar sa si produci pe deasupra, sau sa stabilesti afaceri...are dreptate cred ,Valentinian...vei putea fi inlocuit foarte usor...dar nu pentru mult timp...ha ha ha parerea mea ca poti sa le expui situatia in care esti...si ca ai fost pana la urma constrans si in urma promisiunilor de salariu la timp ti-ai permis gestul respectiv...si eu tot asa am facut si mi-a mers.....ha ha ha .....acum..eu nu fac distributie,dar daca tu esi pe primul loc ti se va accepta