avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident usor, urmari exagerate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident usor, urmari exagerate

Buna seara!
Am fost implicat intr-un eveniment rutier in aceasta dupa amiaza. La un semafor nu mi-a tinut frana( gol de aer,cred, pentru ca dupa aceea a mers) si l-am lovit usor pe conducatorul auto din fata. Lui i-a cazut numarul, mie mi s-a fisurat radiatorul si s-a crapat si strambat masca. Vinovat 100% sunt eu. Am discutat cu domnul din fata si am incercat sa ajungem la o intelegere amiabila. Eram destul de speriat pentru ca n-am mai fost implicat in accidente ca sofer si am uitat sa-i iau numarul de masina si nici n-am facut nimic scris. Domnul e profesor de liceu, om cu experienta de viata, si era suparat ca saptamana trecuta il acrosase altcineva mai rau. In afara de numarul cazut pe usa de la portbagaj are cateva zgarieturi( vopsea luata si o infundatura cat un varf de deget). Masina dansului e Renault dar nu stiu de care, eram prea tulburat sa retin. La inceput m-a amenintat cu politia, amenda, carnet suspendat, etc. Mi-am recunoscut vina si l-am rugat sa accepte 100 lei pentru reparare daune. Dansul a zis ca e prea putin. Pana la urma am convenit ca maine sa mergem la un Service unde s-a programat, ca sa faca cei de acolo o evaluare a daunelor ce le-am provocat. M-am oferit sa-i vopsesc eu julitura aceea minuscula dar dansul vrea sa arate ca noua! Ne-am luat reciproc numerele de telefon si a ramas ca maine dimineata sa ne intalnim la Service. Dupa ce m-am linistit am vorbit cu cineva cunoscator si acesta m-a speriat ca poate sa-mi puna in carca si accidentul precedent daca n-am facut nici o hartie.
Recunosc c-am facut cam multe greseli din lipsa de experienta, dar totusi n-as vrea sa platesc ce n-am facut. Va rog sa ma invatati ce sa fac. Apoi va rog sa-mi spuneti daca exista posibilitatea ca sa mi se suspende carnetul daca nu ajungem la o intelegere amiabila. Painea familiei mele si a altor persoane depinde de pastrarea carnetului! Referitor la asigurare a zis ca e facuta la o firma care nu plateste si nu e de acord sa-i dau copie dupa ea.
Va rog frumos ajutati-ma sa ies din incurcatura!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:38, 20 Aprilie 2011
In doua accidente diferite se produc avarii diferite. Cu ocazia constatarii avariilor inspectorul de daune de la societatea de asigurare isi va da seama care sunt avariile din accidentul declarat si care din accidentul anterior. Va recomand ca la service sa nu va duceti singur, ci cu inspectorul de daune de la societatea de asigurare sau cu un expert judiciar auto.
In ceea ce priveste vopsirea autoturismului ordinul CSA prevede ca se acorda revopsirea integrala a autoturismului numai daca suprafata ce trebuie vopsita in urma accidentului reprezinta cel putin 50% din suprafala caroseriei.
Dvs. oferiti-i asigurarea RCA. Daca nu o primeste treaba lui. Sa-si repare autoturismul pe cont propriu.
Va multumesc mult pentru raspuns! Mai am ingrijorarea ca ma poate santaja cu carnetul. Daca-i dau doar copie dupe asigurare este de ajuns? Nu trebuie sa mai mergem la politie sa facem proces verbal? Ce-mi vor face cei de la Politie daca va trebui sa ajungem acolo? Nu-mi pot permite sa raman fara carnet nici macar pentru o luna!
Inca odata multumiri si pentru raspunsurile la aceste intrebari!
Nimeni nu are cu ce sa va santajeze.
Incercati sa va intelegeti in termeni legali , astfel cum v-a aratat distinsul dn.expert Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Santaj ,neacordare de prioritate si tamponare usoara sola_tdi sola_tdi Astazi la ora 15 din neatentie si graba nu am acordat prioritate ,ai am julit bara unui autourism,m-am dat jos am vb cu soferul acesteia ,si am mers la ... (vezi toată discuția)
Probleme cu polita rca Niscaty Niscaty Buna ziua, De curand am fost implicat intr-o \"tamponare\" (termen legal aparent) in care am fost vinovat (masina din fata a franta brusc intr-o zona in ... (vezi toată discuția)
Parasirea locului accidentului care a avut ca urmare avarii usoare andrei_alexandra andrei_alexandra buna.am si eu o intrebare..acum o saptamana am accidentat usor o masina..pentru ca m\'am speriat foarte tare nu am stat.zilele trecute am primit o citatie pe ... (vezi toată discuția)