avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... MANDATAR
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

MANDATAR

Buna ziua,
" În baza unui contract de mandat, mandatarul va putea încheia în numele şi pe seama persoanei ce l-a împuternicit numai acte juridice (contracte sau acte unilaterale, cum ar fi contracte de vanzare-cumpărare, acceptarea sau renunţarea la o moştenire) "

In momentul in care mandatarul incheie contract in numele mandantului ce calitate iau partile din contract?

De ex in contractul de comision si prestari servicii, ce calitate are mandatarul ( imputernicit de mandant sa incheie contracte cu clientii ) si ce calitate are cealalta parte?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 20:16, 30 Mai 2011
de mandatar!
partile in contract sunt aceleasi numai ca sunt reprezentate de mandatar!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta contracte caprice caprice Buna ziua, SC PERE SRL( mandant) a semnat un contract de mandat cu SC MERE SRL( mandatar) avand ca obiect : \"Mandatarul se obligă să efectueze fapte de ... (vezi toată discuția)
Hotarare care tine loc de act de vanzare-cumparare niculaucarmen niculaucarmen printr-o procura incheiata in luna martie 2008 sunt imputernicit sa vand dreptul de proprietate a unui teren. In aceeasi procura este mentionat si faptul ca ... (vezi toată discuția)
Contract de comisionare sogedacom sogedacom este corect sa inchei un contract de comisionare intre o persoana fizica (un angajat al societatii) si o societate , pentru care aceea persoana fizica ... (vezi toată discuția)