In ce conditii pot sa intru in somaj dupa terminarea concediului de crestere a copilului pana la 2 ani, daca la vechiul loc de munca imi desfiinteaza postul ?Concediul mi se termina in septembrie 2011, am lucrat la un birou notarial unic iar de cateva luni a devenit birou notarial asociat, mi s-a spus ca odata cu suspendarea biroului unic mi-a fost suspendat si contractul meu de munca si ca nu mai figurez ca angajat. Persoana care a fost angajata in locul meu pe perioada determinata a fost reangajata pe birou asociat tot pe perioada determinata ( septembrie 2011). Va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac in aceasta situatie?
Va multumesc anticipat?
1. Pe perioada cat sunteti in CCC aveti CIM suspendat (adica nu prestati munca si nu primiti salariu) dar sunteti tot salariata acelui angajator pana o sa va inceteze CIM.
2. Pe perioada cat sunteti in CCC nu va poate concedia decat daca unitatea este in reorganizare judiciara sau faliment.
3. Indiferent de ce se intampla cand va expira CCC faceti cerere catre angajator de incetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
4. Daca intre timp a desfiintat postul atunci va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.