avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa indemnizatie de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa indemnizatie de crestere a copilului

In ce conditii pot sa intru in somaj dupa terminarea concediului de crestere a copilului pana la 2 ani, daca la vechiul loc de munca imi desfiinteaza postul ?Concediul mi se termina in septembrie 2011, am lucrat la un birou notarial unic iar de cateva luni a devenit birou notarial asociat, mi s-a spus ca odata cu suspendarea biroului unic mi-a fost suspendat si contractul meu de munca si ca nu mai figurez ca angajat. Persoana care a fost angajata in locul meu pe perioada determinata a fost reangajata pe birou asociat tot pe perioada determinata ( septembrie 2011). Va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac in aceasta situatie?
Va multumesc anticipat?
Cel mai recent răspuns: riana5ap , utilizator 23:13, 1 Iunie 2011
1. Pe perioada cat sunteti in CCC aveti CIM suspendat (adica nu prestati munca si nu primiti salariu) dar sunteti tot salariata acelui angajator pana o sa va inceteze CIM.
2. Pe perioada cat sunteti in CCC nu va poate concedia decat daca unitatea este in reorganizare judiciara sau faliment.
3. Indiferent de ce se intampla cand va expira CCC faceti cerere catre angajator de incetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
4. Daca intre timp a desfiintat postul atunci va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
Va multumesc pentru raspuns!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru cresterea copilului, este posibila disponibilizarea mea? Angy_Sory Angy_Sory BUNA ZIUA, VA ROG SA MA AJUTATI! SUNT IN CONCEDIU PENTRU CRESTEREA COPILULUI DE PANA LA 2 ANI, SUNT ZVONURI CA LA SOCIETATEA LA CARE LUCREZ SE VOR FACE ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru cresterea copilului frz frz m am intors la servici in date de 26.09.2013, dupa cei doi ani de cic dar surpriza domnul director m a anuntat verbal ca fabrica intra in reorganizare si ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere la serviciu dupa ccc m_c m_c Buna ziua ! pe data de 17 iulie fetita mea implineste 2 anisori ,terminandu-se altfel concediul de crestere copil,urmind sa ma reintorc la sevici.Intrebarea ... (vezi toată discuția)