avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Persoanele juridice pot beneficia de indemnizatia de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Persoanele juridice pot beneficia de indemnizatia de somaj?

Va rog sa ma ajutati cum trebuie sa procedez in cazul in care,am fost profesoara suplinitoare, am intrat in concediu maternal,care mi se termina tocmai in 19 August 2011. Eu voi da examen pentru un alt post in invatamant in Iulie, si ar trebui ca pana re-intru in invatamant sa imi depun actele pentru somaj. Am dreptul la acest somaj chiar daca figurez in baza de date ca persoana juridica? Si cand ar trebui sa imi depun actele pentru somaj sa nu mi se intrerupa activitatea pe cartea de munca? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dorot3a , utilizator 14:14, 1 Iunie 2011
1. De indemnizatie de somaj beneficiaza numai persoanele fizice.
2. Cum adica figurati in baza de date ca persoana juridica? Cred ca ati incurcat ceva.
3. Cred ca sunteti in CCC pana la 2 ani, nu in concediu maternal.
4. Reveniti cu date corecte si complete. Cand ati intrat in CCC erati aveati CIM pe perioada determinata?
Cred ca nu am fost prea clara in abordare, imi cer scuze pentru incertitudinea creata. Am uitat sa mentionez ca sunt traducator autorizat si pana in 19 August voi fi
in CCC de 2 ani. CIM-ul este pe perioada determinata la profesorii suplinitori calificati. Eu voi reintra in sistemul educationat abia in septembrie
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2011
dorot3a, utilizator
1. Puteti cumula indemnizatia de somaj cu venituri din PFA daca aceste venituri sunt mai mici de 500 lei lunar.
2. Trebuia sa va inregistrati la Agentia de Somaj imediat dupa ce v-a incetat CIM pe perioada determinata, chiar daca erati in CCC in acea perioada. Legea 76/2002 spune ca beneficiati de indemnizatie de somaj daca va inregistrati la Agentie in termen de maxim 12 luni de la data incetarii CIM.
3. Luati legatura cu Agentia de Somaj de care apartineti pentru a va spune daca mai puteti sa va inscrieti si acum.
multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa ccc CristinaMoisescu CristinaMoisescu Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema! Fiind profesor suplinitor, contractul de munca, pe perioada determinata mi-a incetat la 31 ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa indemnizatie pentru cresterea copilului prbtk_84 prbtk_84 Buna ziua. Numele meu este Catalina Popa. In perioada 2008-2010 am fost profesor suplinitor, perioada 2010-2012 ( 20 sept) in concediu crestere copil. Daca la ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca inceteaza in timpul concediului postnatal. voi beneficia de indemnizatie pentru ccc? sandastoica sandastoica Buna ziua! Din septembrie 2011 am lucrat ca profesoara de limba si literatura romana la un grup scolar dupa absolvirea studiilor de master; luna aceasta am ... (vezi toată discuția)