Va rog sa ma ajutati cum trebuie sa procedez in cazul in care,am fost profesoara suplinitoare, am intrat in concediu maternal,care mi se termina tocmai in 19 August 2011. Eu voi da examen pentru un alt post in invatamant in Iulie, si ar trebui ca pana re-intru in invatamant sa imi depun actele pentru somaj. Am dreptul la acest somaj chiar daca figurez in baza de date ca persoana juridica? Si cand ar trebui sa imi depun actele pentru somaj sa nu mi se intrerupa activitatea pe cartea de munca? Va multumesc.
1. De indemnizatie de somaj beneficiaza numai persoanele fizice.
2. Cum adica figurati in baza de date ca persoana juridica? Cred ca ati incurcat ceva.
3. Cred ca sunteti in CCC pana la 2 ani, nu in concediu maternal.
4. Reveniti cu date corecte si complete. Cand ati intrat in CCC erati aveati CIM pe perioada determinata?
Cred ca nu am fost prea clara in abordare, imi cer scuze pentru incertitudinea creata. Am uitat sa mentionez ca sunt traducator autorizat si pana in 19 August voi fi
in CCC de 2 ani. CIM-ul este pe perioada determinata la profesorii suplinitori calificati. Eu voi reintra in sistemul educationat abia in septembrie
1. Puteti cumula indemnizatia de somaj cu venituri din PFA daca aceste venituri sunt mai mici de 500 lei lunar.
2. Trebuia sa va inregistrati la Agentia de Somaj imediat dupa ce v-a incetat CIM pe perioada determinata, chiar daca erati in CCC in acea perioada. Legea 76/2002 spune ca beneficiati de indemnizatie de somaj daca va inregistrati la Agentie in termen de maxim 12 luni de la data incetarii CIM.
3. Luati legatura cu Agentia de Somaj de care apartineti pentru a va spune daca mai puteti sa va inscrieti si acum.