avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa indemnizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa indemnizatie pentru cresterea copilului

Buna ziua. Numele meu este Catalina Popa. In perioada 2008-2010 am fost profesor suplinitor, perioada 2010-2012 ( 20 sept) in concediu crestere copil. Daca la 1 sept 2012 nu voi obtine post , pentru urmatorul an scolar, pot intra in somaj? Va multumesc anticipat1
Cel mai recent răspuns: prbtk_84 , utilizator 09:29, 14 Mai 2012
1. Inseamna ca ati avut CIM pe perioada determinata, pana la 31 august 2010.

2. In acest caz trebuia ca imediat dupa incetarea CIM sa va inregistrati la Agentia de Somaj, chiar daca erati in CCC, si dupa terminarea CCC ati fi beneficiat de indemnizatie de somaj.

3. Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca spuna ca, pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj, sa va inregistrati la Agentia de Somaj in cel mult 12 luni de la incetarea CIM.

4.Incercati totusi la Agentia de Somaj de care apartineti cu domiciliul.
Da, suplinitorii au contract de munca pe perioada determinata.La data de 1 sept 2010 eu am luat post la o noua scoala, desi eram in concediu prenatal, copilul s-a nascut pe 20 sept 2010, dupa aceasta perioada am stat acasa in concediu postnatal, apoi am intrat in concediu de crestere a copilului, iar pe cartea munca scrie activitate suspendata. Si in anul scolar 2011-2012 , la 1 sept 2011, am luat post la aceeasi scoala ca si in 2010, in aceleasi conditii, activitatea suspendata, altcineva merge la scoala in locul meu. Deci , eu in acesti 2 ani de CCC, teoretic am avut post, dar altcineva a mers in locul meu si m-am gandit ca nu era nevoie sa merg la Agentia de Somaj sa ma inregistrez, din moment ce eu am luat post, nu?
Poate ma aflu eu intr-o eroare!!!!???? Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului luizaghica luizaghica buna ziua, pe data de 12 mai 2012 termin concediul de crestere a copilului si as vrea sa siu daca pot beneficia de somaj, mentionez ca sunt profesor suplinitor ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului marin1981 marin1981 La data de 1 febr.2012 mi se incheie CIC.Inainte de a intra in CIC am fost profesor suplinitor si ca urmare contractul meu de munca a fost pe perioada ... (vezi toată discuția)
Concediu pre/postnatal prbtk_84 prbtk_84 Buna ziua. Lucrez in invatamant de 2 ani, ca profesor suplinitor calificat, deci cu un contract pe perioada determinata. Contractul meu se termina pe data de ... (vezi toată discuția)