avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa CCC

Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema! Fiind profesor suplinitor, contractul de munca, pe perioada determinata mi-a incetat la 31 august 2013. In 23 iulie 2013 am nascut si am beneficiat pana acum de indemnizatie de crestere copil care urmeaza sa imi inceteze in aceasta luna, iunie 2015, cu o luna inainte de a implini copilul 2 ani. De la agentia locala a ANOFM, mi s-a spus ca este posibil sa nu pot beneficia de indemnizatie de somaj deoarece am fost angajata pe perioada determinata, si mi-a incetat contractul de munca. Mi se pare nedrept, avand in vedere ca am o vechime in munca de 14 ani, in invatamant, fara a beneficia in acesti ani vreodata de indemnizatie de somaj. Ma puteti lamuri? Va multumesc anticipat pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:55, 15 Iunie 2015
1. - Cred ca nu ati inteles dvs. ce vi s-a spus de la AJOFM.
- Nu faptul ca ati avut contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata nu va permite sa beneficiati de indemnizatie de somaj.

2. Incetarea CIM la data expirarii sale va permite sa beneficiati de indemnizatie de somaj daca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj aveti 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.

3. - Perioada da concediu crestere copil (CCC) nu este stagiu de cotizare la somaj deoarece legislatia nu prevede plata contributiei pentru somaj in aceasta perioada
- Ca urmare, daca va inregistrati acum la Agentia de Somaj nu aveti (in ultimele 24 de luni ) 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.

4. - Ati fi putut beneficia acum de indemnizatie de somaj daca v-ati fi inregistrat la Agentia de Somaj in cel mult 12 luni de la incetarea CIM, adica cel mai tarziu la 31 08.2014 (chiar daca atunci erati in CCC).
- Era bine daca ne-ati fi contactat mai din timp (imediat ce ati intrat in CCC) si v-am fi spus cum sa procedati.
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa ccc daria7 daria7 Buna seara, As dorii sa stiu daca pot beneficia de somaj după terminarea concediului de creștere copil de 2 ani. Am avut contract determinat de 1 an la ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc ade2007 ade2007 Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. In luna iulie 2010 am nascut, in 31 august 2010 mi-a incetat contractul de munca, am beneficiat ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate si ccc pt salariata pe perioada determinata carmen1986 carmen1986 Buna ziua! In cazul in care la data de 31 mai 2011 mi se incheie CIM - perioada determinata, si am intrat in concediu de maternitate incepand cu data de 02 ... (vezi toată discuția)