Va rog sa-mi spuneti daca pot solicita, in baza Legii nr. 544/2001, accesul la documentatia in baza careia s-a eliberat o autorizatie de construire. De asemenea, daca pot solicita accesul la documentatia care a stat la baza acordarii unei autorizatii de mediu (pentru a vedea daca s-a respectat procedura de emitere a actului de reglementare respectiv.
Nu. Deja acolo intra in discutii acte ale celui care a solicitat acele avize sau autorizatii care nu sunt destinate altor persoane. Puteti ataca in contencios administrativ daca sunteti persoana direct interesata. Stiti ce acte trebuiesc depuse pentru acele avize sau autorizatii si daca aveti dovezi ca s-ar fi incalcat legea prin depunere de acte false sau prin omisiune de informatii faceti demersurile.
Multumesc pentru raspuns dar probabil am fost inteles gresit. Autorizatia de construire a fost acordata cu mai mult de 2 ani in urma, deci contraventii nu mai pot fi constatate si aplicate, dar unele date din documentatie pot constitui infractiuni ale solicitantului care nu sunt prescrise. Eu nu doresc sa mi se prezinte intreaga documentatie (cu date secrete/confidentiale privind tehnologia etc.) ci informatii care au putut fi declarate nereal sau executarea lucrarii nu s-a facut potrivit autorizatiei. Ma refer, de exemplu, la amplasamentul constructiei (asupra cauia am dubii), planul de situatie si daca proiectul pentru autorizarea executarii lucrarii a fost semnat de cei in drept conform Legii nr. 50/1991 actualizata, art. 9 (1) . Nerespectarea acestei din urma situatii reprezinta infractiunea la care ma refeream. Numai cunoscand cele de mai sus, as putea apela la contenciosul administrativ. Ma gandesc si la varianta sa fac un chestionar cu intrebarile precise, adresat emitentului autorizatiei, pentru a se vedea ca, in mod evident, este vorba de informatii cu caracter public.
Aprobare garaj
marbostgms
Doresc ca in prelungirea casei (un perete comun) sa-mi construiesc un garaj.
Va rog sa-mi spuneti de ce aprobari am nevoie, pentru a nu cadea in abatere, desi ... (vezi toată discuția)