avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Buna ziua. Intentionez sa contest in instanta o ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Buna ziua. Intentionez sa contest in instanta o hotarare a comitetului ...

Buna ziua. Intentionez sa contest in instanta o hotarare a comitetului director al Directiei Silvice Ilfov prin care s-a stabilit o taxa de 1000 lei pt. eliberarea unui aviz necesar autorizatiei de construire. Am solicitat informatii conf. legii 544 privind modul de stabilire a taxei. Raspuns neconcludent si ca informatiile nu sunt de interes public. Am facut reclamatie administrativa. Trebuie sa deschid doua actiuni separate, una ia baza legii 544 si alta in baza legii contenciosului administrativ sau o singura actiune si se conexeaza? Care este/sunt instanta/instantele competente? Cum ar fi mai bine sa procedez: sa deschid actiune in instanta si apoi sa platesc taxa, urmand sa recuperez banii in cazul in care castig, sau sa achit taxa si apoi sa contest in instanta? Daca intai achit taxa si apoi castig in instanta sunt despagubit retroactiv?. Sunt cumva presat de data de expirare a certificatului de urbanism in baza caruia trebuie sa depun toata documentatia pt. autorizatia de construire.
Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Taxa aberanta de 1000 lei fara tva perceputa de un ocol silvic ... db_florin db_florin Taxa ABERANTA de 1000 lei fara TVA perceputa de un Ocol Silvic pt. un aviz de principiu ??? Am un certificat de urbanism pentru construirea unei locuinte in ... (vezi toată discuția)
Raspuns la reclamatie dumitruufo dumitruufo Cum pot sa actionez daca o institutie (ARR) nu-mi raspunde la o reclamatie in termenul legal? (vezi toată discuția)
Refuzul autoritatilor de a furniza informatii de interes public Catalin981 Catalin981 Buna ziua. Recent am avut de-a face cu urmatoarea situatie: Trei institutii publice, \\"A\\", \\"B\\" si \\"C\\" au depus mai multe documente la o alta ... (vezi toată discuția)