Buna ziua.
Recent am avut de-a face cu urmatoarea situatie:
Trei institutii publice, "A", "B" si "C" au depus mai multe documente la o alta institutie publica "D". Documentele respective contin informatii de interes public, prin urmare pot fi cerute copii dupa acestea, in baza legii 544/2001. Pe baza informatiilor din aceste documente, institutia "D" a emis un alt act, tot de interes public.
Din diverse cauze, obtinerea documentelor, separat, de la institutiile emitente ("A", "B" si "C") este aproape imposibila. Motiv pentru care am facut o cerere la institutia publica "D", in baza legii 544/2001, ca sa primesc toate documentele mentionate, pentru ca acestea se afla deja in posesia lor si sint de interes public. Institutia "D", insa, a refuzat si mi s-a spus ca trebuie sa cer documentele de la institutiile emitente, fara nicio alta explicatie. I-am intrebat daca refuzul lor are o baza legala, daca imi pot da un articol de lege care le interzice sa faca publice documente emise de alte institutii, dar nu au putut sa ofere niciun argument de natura juridica.
Asadar, intrebarea ar fi: exista o baza legala (text de lege, concret) care sa impiedice o institutie sa faca publice niste documente emise de o alta institutie, desi documentele se afla in posesia ambelor institutii?
Dupa cum am spus, toate institutiile implicate sint institutii publice, iar toate documentele sint de interes public.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns:
ovi47 , utilizator
19:25, 14 August 2015