avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sfarsit indemnizatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sfarsit indemnizatie

Copilul imi face doi ani in 9 august.Intrebarile mele sunt: De cand trebuie sa ma intorc? Firma e obligata sa ma ea sau trebuie sa intreb daca pot sa ma intorc? si daca vrea sa ma dea afara voi beneficia de somaj? Si in ce conditii ma pot da afara sau pe ce motiv?


Va multumesc
Ioana Ciotea
Cel mai recent răspuns: costina_78 , utilizator 23:03, 30 Mai 2011
Trebuie sa va intoarceti incepand cu 10 aug. Eu va recomand sa faceti o adresa scrisa catre societate in care sa precizati ca incepand cu data de 10 aug va veti prezenta la locul de munca. Teoretic, nu va pot concedia 6 luni pt necorespundere profesionala, dar nimic nu ii impiedica sa va restructureze postul si sa va dea in somaj, sau, in cazuri nefericite, sa va gaseasca nod in papura si sa va ceara politicos demisia.
Va multumesc!
Dar de cand trebuie sa depun aceea adresa?
Eu consider ca e de ajuns si cu o saptamana inainte.
buna ziua,

sunt profesor titular iar in anul 2009 pe 29 iunie am nascut.nu am beneficiat de concediu prenatal beneficiind de cele 126 zile concediu postnatal si apoi intrand in CIC.
Intrebarea mea este cu ce data trebuie sa ma intorc la scoala?trebuie sa depun o cerere?beneficiez de concediul de odihna pe timpul verii neefectuat in anul 2009?

multumesc anticipat pentru raspuns.
coca_lb a scris:

.... Teoretic, nu va pot concedia 6 luni pt necorespundere profesionala, ......


Aceasta prevedere nu ami este in vigoare ... nu mai avem CCMN care sa prevada asa ceva.

@ cioteai
Cererea o puteti face si o zi inainte de terminarea CCC.
Dupa revenirea in CCC , angajatorul va poate concedia dar numai cu respectarea procedurilor prevazute de lege . Nu este obligatoriu sa va desfiinteze postul , concedierea dvs poate fi atat din motive neimputabile dvs, cat si din motive imputabile dvs.

@ costina_78
Daca pe 29 iunie 2011 se termina CCC, atunci revenirea la serviciu se face in data de 30 iunie 2011.
In acest sens, trebuie sa depuneti o cerere de reluare a activitatii.

Alte discuții în legătură

Neclaritate concediu odihna dupa crestere copil Cristiana255 Cristiana255 Sunt cadru didactic titular.Copilul va implini 2 ani pe 27 septembrie 2018.vreau sa beneficiez de stimulentul de insertie daca ma intorc cu 90 zile mai devreme ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna neefectuat d_pitica d_pitica Buna ziua. In data de 23.07.2012, am nascut bebe 1 si am intrat in CCC pt 2 ani Pana la data nasterii am efectuat doar 5zile concediu de odihna din cele ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dupa concediu crestere copil pana la 2 ani Eupet Eupet Bună ziua, M-am prezentat la serviciu începînd cu data de 01.10.2015 după concediu pentru creştere copil până la 2 ani În mod normal am dreptul la ... (vezi toată discuția)