avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... urmarirea penala pentru 290 Cod penal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

urmarirea penala pentru 290 Cod penal

Paritii intr-un dosar civil avind ca obiect actiune in constatare se inscriu in fals impotriva reclamantului,fac plingere penala,se deschide dosar penal. Acum rezolutia procurorului spune asa:- dispune inceperea urmaririi penale impotriva numitului.....deoarece din cele 2 inscrisuri sub semnatura privata prezentate in instanta ancheta tehnico-judiciara constata ca chitanta datata...nu poarta semnatura vinzatorului. Constata ca ambele chitante au fost scrise de numitul......caruia ii profita folosirea acestor inscrisuri. Se deschide un nou dosar penal pentru 290 cp.
aceasta rezolutie a fost trimisa si la judecatorie unde se emisese citatie pentru perimarea dosar civil{nelucrat 1 an dar nu din vina partilor} ci in asteptarea rezolutiei. Pe 3 Iunie e termen la judecatorie. E necesar pentru pariti sa scoata certificat de grefa de la Parchet pentru mentinerea suspendarii sau acest lucru ar trebui sa-l faca cel care a primit inceperea urmaririi penale???Va rog sa incercati sa ma lamuriti ce se poate intimpla la acest prim termen de judecata dupa suspendare de 1an si 4luni?? Va multumesc mult si va doresc o zi buna in continuare!!!
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 16:34, 1 Iunie 2011
la acel termen partea interesata pentru mentinerea dosarului suspendat depune un certificat de grefa sau depune respectiva rezolutie aratand ca ancheta nu s-a finalizat, s-a inceput urmar pen etc.
daca nu aveti nici un interes in mentinerea pe rolul instantei a dosarului nu va veti prezenta nu veti depune nici un inscris iar instanta va constata perimarea si va inchide dosarul pe aceasta exceptie. ulterior oricare dintre partile interesate pot depune o alta cerere avand acelasi obiect cu cererea perimata
Multumesc! Dar noi paritii am fi interesati sa se faca odata dreptate,sa nu mai stam prin tribunal! deja prin ancheta judiciara si rezolutia procurorului s-a dovadit ca cel putin unul din inscrisurile reclamantului cu care pretindea ca a cumparat un imobil este un fals.Am putea spera ca instanta civila vazind rezolutia sa dispuna punerea partilor in situatia anterioara???Si daca noi,piritii depunem rezolutia procurorului si cel impotriva caruia s-a inceput urmarirea penala nu se prezinta, cam ce ar trebui sa facem??? Noi am vrea sa se termine acest proces,si cred ca rezolutia ne da dreptate!Multumesc frumos
Suspendarea termenului de perimare are loc pana la definitivarea solutiei procurorului. art.250 C.p. civ.Trebuie sa va asigurati ca rezolutia procurorului a ajuns la dosar, caci pana pe 3iunie nu aveti timp sa scoateti certificat de grefa de la parchet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procurorul poate refuza sa efectueze urmarirea penala dispusa de instanta? Micaly Micaly Am inregistrat la Parchetul de pe langa Tribunal o PP pe numele lui X ce a fost solutionata cu NUP. In termenele legale, 278 Cpp am facut plangere impotriva ... (vezi toată discuția)
Ce anume ar trebui sa scriu in cerere astfel incat procurorul sa imi elibereze o dovada de circulatie si in cat timp se solutioneaza un dosar penal? Nicolae2311 Nicolae2311 Buna ziua, am si eu o problema. Am fost oprit de un ag. de la politia rutiera care pretindea ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului, mi-a suspendat ... (vezi toată discuția)
Un mic ajutor, va rog: ridicare permis, certificat grefa, inceperea up AlexDragos AlexDragos Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: Unui prieten i-a fost retinut permisul de conducere pentru o contraventie. Ulterior a facut contestatie, iar dupa ... (vezi toată discuția)