Buna ziua,am mostenit de la mama noastra (dupa decesul ei )un apartament in cote egale de 1/2 fiecare. Am facut succesiunea si avem fiecare certificat de mostenitor cu 1/2 din acel apartament. Sora mea este plecata din tara de mai bine de 10 ani, vreau sa stiu cum pot obtine dreptul de a inchiria acest apartament daca ea nu este in tara.
Multumesc
O procura din partea comostenitorului, prin care va mandateaza sa inchiriati apartamentul (inclusiv cota parte de 1/2) este suficienta in acest sens. Sau , daca urmeaza sa vina in tara in viitorul apropiat, semnati impreuna, in calitate de coproprietari,contractul de inchiriere.
Conveniti cu sora dvs sa incheie procura in favoarea dvs,prin care sa dea acordul ca dvs sa puteti sa ii reprezentati interesele ,respectiv sa puteti incheia contract de inchiriere a spatiului cu destinatia de locuit,detinut in coproprietate
Multumesc pentru raspunsuri, dar am uitat sa mentionez ca nu pastrez relatia cu aceasta sora si nu stiu nimic de ea, deci nu am cum sa obtin o procura de la ea. Ce inseamna mai exact ,sa inchiriez doar cota parte din apartament?