avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere apartament mostenit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere apartament mostenit

Buna ziua,am mostenit de la mama noastra (dupa decesul ei )un apartament in cote egale de 1/2 fiecare. Am facut succesiunea si avem fiecare certificat de mostenitor cu 1/2 din acel apartament. Sora mea este plecata din tara de mai bine de 10 ani, vreau sa stiu cum pot obtine dreptul de a inchiria acest apartament daca ea nu este in tara.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters206169 , utilizator 20:37, 30 Mai 2011
Fie inchiriati numai cota parte fie cereti o procura in acest sens surorii.
O procura din partea comostenitorului, prin care va mandateaza sa inchiriati apartamentul (inclusiv cota parte de 1/2) este suficienta in acest sens. Sau , daca urmeaza sa vina in tara in viitorul apropiat, semnati impreuna, in calitate de coproprietari,contractul de inchiriere.
Conveniti cu sora dvs sa incheie procura in favoarea dvs,prin care sa dea acordul ca dvs sa puteti sa ii reprezentati interesele ,respectiv sa puteti incheia contract de inchiriere a spatiului cu destinatia de locuit,detinut in coproprietate
Multumesc pentru raspunsuri, dar am uitat sa mentionez ca nu pastrez relatia cu aceasta sora si nu stiu nimic de ea, deci nu am cum sa obtin o procura de la ea. Ce inseamna mai exact ,sa inchiriez doar cota parte din apartament?
Liliana Cristian a scris:

. Ce inseamna mai exact ,sa inchiriez doar cota parte din apartament?

Inseamna ca puteti inchiria cota de 1/2 din apartament,care este detinut de 2 coproprietari in cote egale

Alte discuții în legătură

Buna ziua! conform succesiunii dupa sora mea, mi-a revenit 50% ... rojenka rojenka Buna ziua! Conform succesiunii dupa sora mea, mi-a revenit 50% din proprietatiile sale.Restul a revenit in mod egal parintilor mei ,supravietuitori. As ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am de discutat o succesiune, pentru un apartament ... moni22 moni22 Buna ziua, am de discutat o succesiune, pentru un apartament detinut de parinti, mama a decedat. Eu am trei surori si eu trebuie sa trimit o procura pentru a ... (vezi toată discuția)
Certificatul de moștenitor și partajul. ce trebuie făcut în continuare pentru ca fiecare să devina proprietar pe ceea ce a dobândit și să se lămurească cine, ce are de fapt? Florentina Vladut Florentina Vladut S-a realizat succesiunea la notar dupa bunicul meu, bunica fiind in viata si avand doi copii.Bunica a renuntat la succesiune pentru ca totul sa ramana copiilor ... (vezi toată discuția)