avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale masina cumparata pe firma, schimbare titular mort, ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

masina cumparata pe firma, schimbare titular mort, radiere

am o masina Dacie papuc luata pe firma de la o alta firma cu factura si chitanta acum cativa ani. Din varii motive deoarece nu s-a circulat cu ea nu am mai facut schimbarea de titular la politie / adm. financiara. Situatia a devenit si mai ciudata cand fostul proprietar adica asociatul unic al firmei de la care am luat-o a decedat. Titularul de pe talon este firma de la care am cumparat-o. Eu as vrea ca masina sa o inscriu in programul Rabla. Ce trebuie sa fac pentru a intra in legalitate 100%. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: des , utilizator 20:21, 6 Iunie 2011
Oricum trebuie inmatriculata pe societatea d-voastra. Ca sa nu pierdeti prea mult timp mergeti la administratia financiara de care apartineti si vedeti concret ce acte doveditoare doresc dansii in aceasta situatie, ca oricum de ei depindeti.
Ba mai mult, dupa cum bine stiti, chiar si cand e ceva batut in cuie la nivel de acte, tot vezi ca-ti mai cere cate ceva!
RADIEREA LA SCHIMBAREA PROPRIETARULUI (vehicul instrainat)

Documente necesare:
Cerere tip
Cartea de identitate a vehiculului in care este inscris fostul proprietar
Fisa de inmatriculare cu viza circumscriptiei financiare pentru fostul proprietar si semnaturile fostului si actualului proprietar
Trei exemplare completate ale certificatului de radiere
Documentul de identitate al solicitantului (original si copie)
Certificatul de inmatriculare semnat de fostul proprietar
Placile cu numere de inmatriculare. Acestea nu se mai retin daca vehiculul se reinmatriculeaza la aceeasi formatiune teritoriala si placile raman pe vehicul, ne fiind pastrate de fostul proprietar, iar noul proprietar nu a solicitat alte placi, la rand sau preferential
In cazul in care detinatorul, nu se poate prezenta la ghiseu, acesta poate fi reprezentat de catre o alta persoana, pe baza unei procuri notariale speciale.
Pentru solicitarile persoanelor juridice, mai sunt necesare si urmatoarele acte:
adresa inregistrata de solicitare, cu indicarea delegatului autorizat sa depuna si sa ridice documentele de circulatie;
copia actului de identitate al delegatului;
copia certificatului de inregistrare eliberat de Oficiul National al Registrului Comertului.
Sunt curioasa cine o sa obtina pentru persoana decedata: " CERTIFICAT DE ATESTARE FISCALA EMIS DE CATRE COMPARTIMENTUL DE SPECIALITATE AL AUTORITATII ADMINISTRATIEI PUBLICE LOCALE PENTRU CONTRIBUABILUL CARE INSTRAINEAZA MIJLOCUL DE TRANSPORT, EXCEPTIE FACAND CAZURILE MIJLOACELOR DE TRANSPORT IN LEASING SI CELE DOBANDITE IN STRAINATATE (original)" (care are valabilitate doar 30 de zile de la data emiterii)
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2011
ContSters202274, utilizator
chiar nu exista nici o solutie la cazul meu? ca in cazul asta desi e in stare buna o casez direct la fier vechi...
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2011
des, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism Borza Borza Buna.Societatea pe actiuni x vinde on autoturim unei persoane fizice. Tranzactia s-a facut eliberandu-se o factura. Persoana fizica vinde la randul sau mai ... (vezi toată discuția)
Radiere auto bso bso buna,imi poate zice cineva ce acte imi trebuie pentru a sterge masina din baza primariei unde este inregistrata,eu am vandut-o in alt judet,fara a face cu ... (vezi toată discuția)
Pot sa inmatriculez masina pe adresa din buletin dac am viza de flotant in alt juet? laura26_02 laura26_02 mi-am facut viza de flotant pt a ma putea casatori in localitatea in care m-am nascut, dar in care nu mai locuiesc. viza de flotant am folosit-o, dar acum nu ... (vezi toată discuția)