avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale radiere auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

radiere auto

buna,imi poate zice cineva ce acte imi trebuie pentru a sterge masina din baza primariei unde este inregistrata,eu am vandut-o in alt judet,fara a face cu aceea persoana contractul de vanzare-cumparare si nici nu i-am dat cartea de indentitate a masini.va multumesc
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 16:06, 31 Iulie 2012


RADIEREA LA SCHIMBAREA PROPRIETARULUI

Cerere tip
Cartea de identitate a vehiculului in care este inscris fostul proprietar
Fisa de inmatriculare cu viza circumscriptiei financiare pentru fostul proprietar si semnaturile fostului si actualului proprietar
Trei exemplare completate ale certificatului de radiere
Documentul de identitate al solicitantului (original si copie)
Certificatul de inmatriculare semnat de fostul proprietar
Placile cu numere de inmatriculare. Acestea nu se mai retin daca vehiculul se reinmatriculeaza la aceeasi formatiune teritoriala si placile raman pe vehicul, ne fiind pastrate de fostul proprietar, iar noul proprietar nu a solicitat alte placi, la rand sau preferential
In cazul in care detinatorul, nu se poate prezenta la ghiseu, acesta poate fi reprezentat de catre o alta persoana, pe baza unei procuri notariale speciale.

Dar aceasta radiere se face doar in anumite conditii prezentate mai jos cu bold :

Radierea autovehiculelor se va face doar la cererea proprietarului in cazul in care acesta poate face dovada dezmembrarii autovehicolului sau predarii acestuia unei firme specializate in dezmembrari, la vanzarea lui catre persoane sau firme din strainatate si scoaterea definitiva din tara a masinii, in cazul furtului sau, in cazul scoaterii din circulatie in vederea depozitarii in spatii adecvate prevazute de lege.
Vor fi de asemenea radiate din circulatie vehiculele declarate de catre administratiile locale fara stapan sau abandonate si care vor fi ridicate in termen de 30 de zile de la sesizare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2012
ContSters259084, utilizator
Pentru a fi radiata masina de la impozite si taxe, dupa rolul dvs, trebuie sa prezentati, copie dupa contractul de vanzare-cumparare. Dar, spuneti ca nu ati incheiat acest contract cu actualul proprietar, deci nu puteti in acest moment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism Borza Borza Buna.Societatea pe actiuni x vinde on autoturim unei persoane fizice. Tranzactia s-a facut eliberandu-se o factura. Persoana fizica vinde la randul sau mai ... (vezi toată discuția)
Radiere auto boglaz boglaz Buna ziua Acum 6-7 ani am vandut un autoturism fara a intocmi nici un act din care sa rezulte vanzarea acestuia. Mai mult, nu pot sa mai dau de acel ... (vezi toată discuția)
Cum radiez fiscal masina costelpandele costelpandele buna ziua in urma cu un am am cumparat o masina toate actele in regula am inscriso la primarie totul in regula dar in perioada urmatoare am avariato destul ... (vezi toată discuția)