Am inteles ca, in urma sentintei date de CEJ, statul roman trebuie sa returneze banii incasati ilegal de la cei care au platit acea taxa de prima inmatriculare. Insa, asa cum au spus toti rerezentantii guvernului, daca vrei banii trebuie musai sa obtii o decizie definitiva. Pentru asta isa, trebuie sa depun o cerere catre directia financiara de care apartin in care sa cer sa-mi restituie banii, plus dobanda, chiar daca stiu sigur ca voi fi refuzat. Chiar si asa, sunt curios:
- exista vreun formular tip?
- este o cerere scrisa de mana?
- cine si cum se calculeaza dobanda?
- trebuie sa invoc in acea cerere decizia Curtii de Justitie a Uniunii Europene de la Luxemburg?
nu exista formular tip, o cerere scrisa de mana,
dobanda este dobanda fiscala (cautati-o in codul fiscal nu stiu exact care este ) sau puteti doar sa amintiti de ea si in instanta sa o cereti, ulterior executorul judec o va calcula (intrucat statul nu va binevoi sa o rewstituie )
puteti invoca decizia Tatu vs Romania CEJ
Doar ca nu veti obtine nimic. Sau daca veti obtine, veti fi primul roman care a primit banii amiabil.
Aceasta este doar procedura prealabila, urmand sa dati statul in judecata sa obtineti restiturea+dobanda+cheltuieli de judecata. La acea actiune anexati procedura prealabila ( adica raspunsul negativ primit de la fisc).