avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot primi indemnizatie pentru cresterea copilului?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot primi indemnizatie pentru cresterea copilului?

buna ziua,
de curand mi-am schimbat locul de munca si as dori sa raman insarcinata.problema este ca eu am plecat de la vechiul loc de munca in 23.03.2011 si la noul loc de munca figurez din data de 25.05.2011,adica am o intrerupere de o zi.
As dori sa stiu daca totusi as putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:04, 30 Mai 2011
1. Persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit pot beneficia de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara, dupa caz.

2. In calculul celor 12 luni se includ si fractiunile de luna. In speta, pentru o singura zi nu cred ca trebuie sa va faceti griji in privinta indemnizatiei. Veti beneficia de aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copii meliandreea meliandreea buna ziua. situatia mea este urmatoarea. am lucrat cu contract de munca care s-a incheiat in 30 apilie 2014. in prezent sunt somera incepand cu data de 15 mai ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatie? danutza2122 danutza2122 Am fost in crestere copil 2 ani,m-am intors la munca si am primit preaviz de 20 zile.M-am angajat la 1 zi dupa ce am terminat preavizul ( am o luna de zile in ... (vezi toată discuția)
Daca imi schimb locul de munca mai beneficiez de ccc? sorinioan sorinioan Buna ziua, As dori sa stiu daca imi schimb locul de munca mai pot lua indemnizatie pentru concediu crestere a copilului si in ce conditi. Va multumesc. (vezi toată discuția)