avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contestarea paternitatii de catre mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contestarea paternitatii de catre mama

Buna ziua!Am cateva intrebari in legatura cu ceea ce presupune contestarea paternitatii de catre mama,pentru un capil nascut in afara casatoriei.Intrebarile mele sunt urmatoarele: unde se depune aceasta contestatie?Am nevoie de avocat,care sa ma reprezinte?E nevoie de test de paternitate(el stie sigur ca nu este copilul lui, familia lui nu stie,nu l-a declarat la serviciu sau in alta parte)Costurile intr-o astfel de situatie sunt foarte mari?
Multumesc!
dvs ce calitate aveti sa depuneti cerere de tagaduire a paternitatii? calitate are cel care constesta ca ar fi tatal copilului. cererea se depune la judecatorie.costurile sunt destul de mari intrucat analiza ADN costa mult.
Sunt mama copilului.Am inteles ca tagaduirea o cere tatal,iar contestatio o poate cere si mama.
Am facut o intelegere,pe care acum nu o mai respecta.Tot ce imi doresc este sa nu mai fie in acte si sa ceara drepturi asupra copilului.Tatal natural nu stie de copil si nu se pune problema sa-l recunoasca.Mai am o intrebare: daca pot cadea la intelegere cu el sa renunte la paternitate,se mai cere testul ADN?Multumesc din suflet!
Erati casatorita la momentul nastrerii sau al conceptiei copilului?
nu,nu eram

Alte discuții în legătură

Test adn cerut de tata adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, Posibilul tata poate cere efectuarea unui test ADN? Daca da in ce conditii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Pot contesta paternitatea unui "nepot"? BUNICA2009 BUNICA2009 Buna ziua! as dori sa stiu daca am dreptul sa contest paternitatea unui copil care legal este al fiului meu,dar care provine defapt dintr-o relatie ... (vezi toată discuția)
Prescriptie pentru tagada de paternitate edmond11 edmond11 Buna ziua, Pot introduce actiune in tagada paternitatii prin care sa cer test ADN daca minorul rezultat in timpul casatoriei cu mama lui are 11 ... (vezi toată discuția)