avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contestarea paternitatii de catre mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contestarea paternitatii de catre mama

Buna ziua!Am cateva intrebari in legatura cu ceea ce presupune contestarea paternitatii de catre mama,pentru un capil nascut in afara casatoriei.Intrebarile mele sunt urmatoarele: unde se depune aceasta contestatie?Am nevoie de avocat,care sa ma reprezinte?E nevoie de test de paternitate(el stie sigur ca nu este copilul lui, familia lui nu stie,nu l-a declarat la serviciu sau in alta parte)Costurile intr-o astfel de situatie sunt foarte mari?
Multumesc!
Mik_vasi a scris:

Tot ce imi doresc este sa nu mai fie in acte
Tatal natural nu stie de copil si nu se pune problema sa-l recunoasca.

Daca tatal natural nu stie de copil, atunci ...insemna ca in acte e un alt barbat care a RECUNOSCUT acest copil desi realitatea sta cu totul altfel. Asa-i?

Incerc sa inteleg pentru ca intre actiunile acestea reglementate in dreptul familiei nu se de cu banu' (cap sau pajura).

DACA filiatia unui copil din afara casatoriei a fost stabilita prin recunoastere si DACA aceasta recunoastere nu corespunde adevarului, atunci ORICE persoana interesata (inclusiv dvs.) poate formula o actiune de contestare a recunoasterii de paternitate.
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2011
romascanu, moderator
Copilul a fost recunoscut de fostul sot,desi stia ca nu este al lui. Intelegerea a fost ca eu sa nu-i cer pensie alimentara,iar el sa nu contribuie material sau la educatie.Acum a inceput sa aiba pretentii sa-l vada,sa-l ia la ei(el este casatorit acum).Imi doresc sa raman singura care decide asupra copilului.Mi-e teama ca o sa ceara din ce in ce mai mult.
Contestarea paternitatii poate fi facuta oricand , de catre orice persoana care justifica un interes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test adn cerut de tata adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, Posibilul tata poate cere efectuarea unui test ADN? Daca da in ce conditii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Pot contesta paternitatea unui "nepot"? BUNICA2009 BUNICA2009 Buna ziua! as dori sa stiu daca am dreptul sa contest paternitatea unui copil care legal este al fiului meu,dar care provine defapt dintr-o relatie ... (vezi toată discuția)
Prescriptie pentru tagada de paternitate edmond11 edmond11 Buna ziua, Pot introduce actiune in tagada paternitatii prin care sa cer test ADN daca minorul rezultat in timpul casatoriei cu mama lui are 11 ... (vezi toată discuția)