avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare

care este calea legala de obtinere a pretului platit pentru un bun achizitionat online si transmis prin curier,daca se constata ca acel bun este absolut impropiu utilizarii iar vazatorul a indus in eroare cumparatorul prin furnizarea de date eronate despre bunul respectiv!multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 23:41, 30 Mai 2011
Daca ati comandat produsul de la o societate comerciala, mergeti la ANPC. Daca l-ati luat de la o persoana fizica, o puteti actiona in justitie. Atentie ! Trebuie sa stiti exact numele si adresa. Instanta competenta este cea de la domiciliul paratului....sunt destule inconveniente la astfel de contracte incheiate la distanta.
Cel mai bine, data viitoare, solicitati un curier rapid care va permite sa vedeti mai intai ce e in colet si abia apoi sa acceptati bunul cumparat si sa platiti pretul. Nu mai stiu exact cum se numeste acest tip de serviciu la curierul rapid.
Va puteti adresa si Politiei pentru savarsirea infractiunii de inselaciune, dar e posibil sa va spuna ca nu e de competenta lor, ca sa va adresati instantei.... si asta pentru ca desi ar parea la prima vedere infractiune, in realitate pot constata foarte usor ca fapta nu prezinta pericolul social al unei infractiuni si nu vor sa deschida un dosar degeaba. Dar puteti insista sa depuneti plangere scrisa, le dati toate datele. Ulterior ei sunt obligati sa faca cercetari.
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt colet fan curier Razvan_fx Razvan_fx Buna ziua, As dori sa va rog sa ma ajutati cu un sfat: Am dat acum 3 saptamani comanda la un colet la o firma mare de mobila (nu o sa precizez numele aici), ... (vezi toată discuția)
Comanda emag achitata online ancabotan ancabotan Am comandat un produs in valoare de 800 de lei, achitat online, de pe eMAG, vandut de un seller(magazin) international. Am plasat comanda in data de ... (vezi toată discuția)
Am fost înșelat la o vânzare pe olx: așa-zisul cumpărător mi-a returnat returnat un alt telefon în locul celui pe care i l-am expediat. ce e de făcut într-o astfel de situație? Luciotrifescu Luciotrifescu Salutare tuturor...in urma unui anunt postat pe olx (telefon spre vanzare)...am primit un mesaj pe acelasi olx de la un individ care m a intrebat direct daca ... (vezi toată discuția)