avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Furt colet Fan curier
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Furt colet Fan curier

Buna ziua,

As dori sa va rog sa ma ajutati cu un sfat: Am dat acum 3 saptamani comanda la un colet la o firma mare de mobila (nu o sa precizez numele aici), livrarea ar fi trebui sa se faca cu o firma de curierat, la fel de mare. In acest sens, am verificat dupa aproximativ 2 saptamani codul de AWB si arata foarte clar ca acesta a fost livrat catre o persoana care nu are nici o treaba cu mine. De asemenea, la livrarea coletului, in mod normal, primesti un cod pin pe SMS pe care trebuie sa-l comunici curierului ca sa poti ridica produsul, nu am primit nici acest sms. Am incercat de 2 saptamani incoace sa vorbesc atat cu firma de curierat cat si cu firma de mobila si am primit acelasi raspuns "nu stim, nu cunoastem". Dat fiind faptul ca acest colet a fost platit online, integral, am factura, absolut tot, inclusiv captura de ecran unde se poate vedea AWB-ul cu alt nume, ce optiuni as avea? Am facut deja o plangere la protectia consumatorului si inca astept raspunsul. Mai exista vreo sansa sa imi recuperez banii ? Consider ca aceasta speta intra, pana la urma, la inselaciune, am dat niste bani, nu am primit produsul.

Va multumesc pentru raspunsuri. Sunt putin disperat cu suma platita.
Cel mai recent răspuns: Razvan_fx , utilizator 16:01, 11 Mai 2020
Dvs nu aveti relatie contractuala cu firma de curierat, lamuriti situatia (ANPC) cu furnizorul. Nu-i lasati sa va paseze de colo colo, nu intrati in procedurile lor. Cat despre inselaciune, considerati eronat, e o problema civila.
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2020
adriandimitriu, utilizator
Am inteles, va multumesc pentru raspuns. Deci practic ultima treapta este tot ANPC, in cazul in care furnizorul spune ca nu reuseste sa rezolve situatie (tot mentioneaza ca nu are ce sa faca, pentru ca nu ii raspunde firma de curierat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comanda emag achitata online ancabotan ancabotan Am comandat un produs in valoare de 800 de lei, achitat online, de pe eMAG, vandut de un seller(magazin) international. Am plasat comanda in data de ... (vezi toată discuția)
Colet deteliorat de firma de curierat, cum imi pot recupera banii? Nyykk Nyykk Buna ziua, In data de 21.09.2015 am trimis prin anuntul postat pe siteul X, un colet. Cei de la curierat au pierdut AWB-ul coletului si au livrat din ... (vezi toată discuția)
Colet pierdut de firma de curierat, cum imi pot recupera banii? Nyykk Nyykk Buna ziua, Acum 2 saptamani am vandut prin intermediul unui site de anunturi un produs cu plata transportului la destinatar si ramburs valoare produs 435 ... (vezi toată discuția)