avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara salariu

buna seara.
de cate luni de concediu fara salariu poate beneficia maxim un salariat la o unitate avand in vedere ca e in domeniul constructiilor?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:58, 31 Mai 2011
De regula durata CFP este stabilita prin CCM sau regulament intern si poate fi pana la 30 de zile. Asta nu impiedica angajatorul sa aprobe un CFP cu o durata mai lunga.
Aprobarea CFP nu este o obligatie a angajatorului, ea tine de importanta problemei salariatului si importanta prezentei salariatului la locul de munca.
ramona chisalita a scris:

buna seara.
de cate luni de concediu fara salariu poate beneficia maxim un salariat la o unitate avand in vedere ca e in domeniul constructiilor?
multumesc.

Durata concediului fără plată este stabilita prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
In lipsa unor asemenea prevederi, se poate acorda unui salariat orice durata pentru CFP ... situatie valabila numai in sectorul privat.

Pentru sectorul bugetar exista prevederi in HG nr.250/1992.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul fara plata haiducu haiducu poate un angajat sa aiba mai mult de 90 zile concediul fara plata?? (vezi toată discuția)
Concediu fara plata haidauadriana haidauadriana buna. as dori sa stiu la cat concediu fara plata am dreptul. mentionez ca vechimea in munca este de 7 ani fara intrerupere. (vezi toată discuția)
Concediul fara plata cristina1981 cristina1981 buna ziua am nevoie urgent de un raspuns la intrebarea mea.la cate zile de concediu fara are dreptul un angajat pe an (vezi toată discuția)