avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot schimba curatorul copiilor mei, fara acordul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot schimba curatorul copiilor mei, fara acordul celui actual ?

in 2007 mi-a murit sotul. Aveam 1 copil si eram insarciata cu cel de-al doilea. Singurul bun comun cu sotul meu a fost o societate comerciala, care avea in constructie o pensiune. Partea sotului am mostenit-o e si fetitele. Din dorinta de a tine aproape copii de bunicii din partea tatalui, l-am numit curator pe socrul meu. 4 ani mai tarziu, relatiile dintre noi care nu au fost niciodata foarte bune, s-au deteriorat din ce in ce mai mult. Orice modificare doresc sa fac in firma, am nevoie de acordul curatorului. Cum pot sa-l schimb, pentru ca el sigur nu ar fi de acord cu vanzarea firmei?
Se poate face la autoritatea tutelara? IN instanta? cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 09:37, 31 Mai 2011
Buna seara!
Puteti schimba curatorul , solicitand acest lucru autoritatii tutelare de la domiciliu , urmand a se emite dispozitia primarului in acest sens . Nu aveti nevoie de acordul actualului curator pentru schimbare .
buna seara, si multumesc mult pentru sfaturi.
Ma pot prezenta la Oficiul Reg. Comertului cu dipozitia primarului ca sa fie schimbat curatorul?
Buna ziua !
Dupa emiterea noii dispozitii privind numirea curatorului , orice act de dispozitie reprezentand drepturi ale minorilor vor fi semnate de curator (noul curator) . Dispozitia trebuie sa o aveti si sa o prezentati pentru efectuarea modificarilor (vanzare) , actele translative de proprietate urmand a fi semnate si de curator .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispozitie curator pentru copil adina1997 adina1997 Buna ziua, In cazul cumpararii unui imobil de catre un copil de 15 ani ,procurator de fonduri fiind parintii cine emite Dispozitia de numire curator ... (vezi toată discuția)
Mostenire, transfer proprietate bunic - nepot minor aleluia2015 aleluia2015 Buna ziua, in calitate de bunic pot trece casa pe numele nepoatei care are 5 ani.? Multumesc (vezi toată discuția)
Transmiterea dreptului de proprietate plesa plesa Parintii sunt varstnici, tatal este bolnav si vor sa incheie un contract de intretinere la notar in favoarea fiicei. Notarul a solicitat numirea mamei in ... (vezi toată discuția)