avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impozit pe venit din operatiune de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impozit pe venit din operatiune de vanzare-cumparare

buna seara!...am cumparat acum 3 ani de la o persoana cota ce.i revenea dintr.o locuinta facand cu acesta o chitanta de mana cu martori. ulterior persoana a decedat si prin instanta in baza acelei chitante mi.am revendicat dreptul cumparat, sentinta instantei tinand loc de act autentic de vanzare cumparare. acum doresc sa fac cartea funciara a imobilului impreuna cu alti mostenitori ai locuintei si la cadastru ni s.a cerut sa fac dovada platii impozitului pentru acea tranzactie. vanzatorul de atunci nu a platit nimic la vremea respectiva pentru faptul ca a incasat suma respectiva de bani, iar acum cei de la finante imi spun ca fiul acestuia trebuie sa achite acel impozit altfel nu pot face cartea funciara a imobilului, fiul acestuia fiind mostenitorul sau in urma succesiunii dar ceea ce.i revenea lui imi revine mie pentru ca am cumparat atunci partea sa de la tatat lui care a decedat intre timp.....si bineinteles acesta neavand niciun beneficiu nu doreste sa achite impozitul....ce ma sfatuiti sa fac?....sa achit eu impozitul pe venit pentru a putea face cartea imobilului?...sau... exista alta varianta?...multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florin* , utilizator 12:45, 31 Mai 2011
Din pacate, in aceeasi situatie sunt si cei care cumpara imobile prin licitatie. Singura solutie e ca adjudecatorul sa suporte si acest impozit desi, legea nu i-l incumba, insa fara plata lui nu-si poate intabula dreptul de propreitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa platesc o taxa si fiscul refuza sa.mi ia banii.... mariusss mariusss am cumparat de la o ruda drepturile pe care acesta le avea pt un imobil in urma cu 3 ani...intre timp ruda a decedat...la vremea respectiva am facut o chitanta ... (vezi toată discuția)
Testament atacabil??? mariusss mariusss cu tot respectul,voi posta o problema mai complicata... tatal meu-V., sotia lui-S si sora sotiei lui ( cumnata)- P....proprietari fiecare a 1/3 dintr.o casa ... (vezi toată discuția)
Deschidere de carte funciara, fãrã act de proprietate, ca promitent cumpãrãtor viktorV viktorV Stimaţi forumişti, În calitate de promitent-cumpărător, pot obţine deschiderea de carte funciară pentru un apartament, fără a prezenta Biroului de ... (vezi toată discuția)