avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Deschidere de carte funciara, fãrã act de ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Deschidere de carte funciara, fãrã act de proprietate, ca promitent cumpãrãtor

Stimaţi forumişti,
În calitate de promitent-cumpărător, pot obţine deschiderea de carte funciară pentru un apartament, fără a prezenta Biroului de Carte Funciară, actul de proprietate în care, titularul dreptului de proprietate, este defunct, iar actul de proprietate este pierdut, eu având numai un precontract de vânzare-cumpărare ?
Procedura de urmat se va rezolva la Biroul de Carte Funciară sau pe instanţă?
Cel mai recent răspuns: viktorV , utilizator 18:21, 25 Decembrie 2013
Ce articole de lege, consideraţi că pot invoca ?
Daca imobilul este inscris in cartea funciara iar proprietatea este trecuta pe numele vanzatorului cu o cerere si antecontractul de vanzare cumparare legalizat se poate nota la biroul de carte funciara calitatea dumneavostra de promitent cumparator.
Iar in cazul in care imobilul nu este intabulat atunci sunt necesare copii legalizate de pe actele de provenienta si avand in vedere faptul ca acestea lipsesc ele pot fi solicitate in copii conform cu originalul de la institutiile ce le-au intocmit.
Sărbători fericite de Crăciunul lui 2013!

Stimate Domn,
1.Apartamentul de două camere, nu are carte funciară deschisă,
2.unicul proprietar al apartamentului, a decedat în 1994 şi este înscris în cartea de imobil, la poziţia 1,
3.aşa zisul pre-contract de vânzare-cumpărare, semnat în 1997, este de fapt, numai o chitantă de mană, realizată de promitentul cumpărător, cu o parte dintre moştenitorii defunctului proprietar, prin care, li se dă acestor moştenitori, o parte cosistentă, din suma convenită - de vânzare a apartamentului, care trebuia să intre la masa succesorală,
4.promitentul cumpărător, este trecut în cartea de imobil, împreună cu fiul sau, ca locatar, la pozitiile 2 şi 3,
5.promitentul cumpărător, a încercat sa inchirieze apartamentul, pentru a plăti moştenitorilor, diferenţa de bani, cu chiria lunară, care trebuia plătită de chiriaş,
6.chiriaşii, odată instalaţi în apartament, nu au mai plătit nici o chirie promitentului cumpărător,
7.în cartea de imobil, a apartamentului, "chiriaşii" sunt trecuţi la poziţiile 3, 4, 5 şi 6, - unul dintre chiriaşi, este minor,
8.o parte dintre mostenitorii care au semnat aşa zisul pre-contract de vânzare-cumpărare, au plecat în SUA, altul a decedat, altul este în Timisoara, dar nu mai răspunde nici la telefon, nici la emailuri.
9.reprezint interesul promitentului cumpărător.
10.consider că, deschiderea de carte funciară, pentru apartament, este obligatorie şi, trebuie făcută de promitentul cumpărător, care trebuie să se comporte ca un adevărat proprietar,
11.consider că, trebuie cerută evacuarea "chiriaşilor" şi obligaţi la plata chiriei, neachitate,
12.consider că, speţa trebuie tratată ca o revendicare pe dreptul de folosinţă a apartamentului, între pe de o parte, promitentul cumpărător şi fiul său, în contradictoriu cu moştenitorii defunctului proprietar, cu toţi "chiriaşii" rău platnici şi cu administraţia blocului, care se pare că deţine un rând de acte de proprietate ale apartamentului.

Vă mulţumesc pentru opinie argumentată.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare "conventie de constituire a unui drept de habitatie viagera" valy_ungur valy_ungur [b]Buna ziua, In urma cu aproximativ patru luni am incheiat un contract cu o persoana : CONVENTIE DE CONSTITUIRE A UNUI DREPT DE HABITATIE VIAGERA ... (vezi toată discuția)
Rog un raspuns urgent!!! cf-mostenire-vanzare bb_yasmi bb_yasmi buna ziua va rog frumos sa imi dati cat de repede se poate un raspuns de specialitate. situatia este urmatoarea: este vorba despre un apartament . in anul ... (vezi toată discuția)
Succesiune pentru contact de vânzare cumpărare cu clauza Stef_74 Stef_74 Buna seara.Doi soți au făcut pe timpul vieții un contract de vânzare cumpărare pentru apartament,unui nepot,cu condiția să devină proprietar, după ... (vezi toată discuția)