avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune pentru contact de vânzare cumpărare cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune pentru contact de vânzare cumpărare cu clauza

Buna seara.Doi soți au făcut pe timpul vieții un contract de vânzare cumpărare pentru apartament,unui nepot,cu condiția să devină proprietar, după decesul celor doi.Acum după decesul celor doi, mai este nevoie de succesiune,sau el a devenit proprietar conform contractului de vânzare cumpărare încheiat? Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Stef_74 , utilizator 11:58, 27 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, este proprietar conform actului de vanzare. Trebuie inscris actul in Cartea Funciara.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actul a fost înscris la Cartea funciara de atunci.
Este vorba de radierea clauzei de uzufruct viager (dacă actul cuprinde o astfel de clauza)
În acest sens, trebuie prezentate la Biroul de Carte Funciara copii legalizate dupa certificatele de deces ale părinților.
Nu mai e necesara dezbaterea succesiunii pentru ca imobilul nu mai exista în patrimoniul defunctilor.
Va multumesc frumos.Da,exista clauza.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act succesiune casa Silviu S Silviu S Buna ziua! Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez, in cazul unui contract de vanzare-cumparare a unei case, cu clauza viagera, ca beneficiarii ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu clauza uzufruct viager marius2222 marius2222 Bunicii mei ,de pe mama ,au facut un act de intretinere cu clauza de uzufuct viager lui nepotul lor,fiul lui matusa mea (eu fiind tot nepotul lor).Contractul a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am si eu urmatoarea situatie. am dobandit un apartament ... sorinanistor sorinanistor Buna ziua! Am si eu urmatoarea situatie. Am dobandit un apartament prin contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager. In momentul de fata, persoana care se ... (vezi toată discuția)