avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act succesiune casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act succesiune casa

Buna ziua!
Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez, in cazul unui contract de vanzare-cumparare a unei case, cu clauza viagera, ca beneficiarii contractului sa aiba in grija fostul propietar pana la decesul acestuia! Fostul propietar este decedat de ceva vreme, iar in orice situatie in care este nevoie de actul casei, acesta trebuie insotit de certificatul de deces. Cum as putea sa procedez, pentru a nu mai depinde de acest cerificat de deces? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Silviu S , utilizator 22:06, 12 Ianuarie 2019
Puteti cere un duplicat de la Primărie ca sa nu mai stati cu stres.
Duceți la Biroul de Cadastru și Publicitate Imobiliară o copie legalizată după certificatul de deces, pentru radierea clauzei de uzufruct viager.
După radiere, solicitați un extras de Carte Funciară pentru informare, pe care îl păstrați împreună cu actul.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune casa dupa deces Kathyp Kathyp Buna ziua, In data de 05.02.2013 bunica cumnatului meu (in continuare il voi numi M.) a decedat. M. are contract intretinere si uzufruct ,in urma acestuia el ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am următoarea întrebare : in cazul unei donatii cu ... florin2020 florin2020 Buna ziua Am următoarea întrebare : in cazul unei donatii cu uzufruct viager ( casa ),după decesul acestuia se mai fac alte demersuri la notar pentru a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am cumparat un apartament cu sarcina de uzufruct ... Popoen Popoen Bună ziua! Am cumparat un apartament cu sarcina de uzufruct viager inscrisa in CF. Beneficiarul uzufructului (fostul proprietar) a decedat de câteva luni. ... (vezi toată discuția)