avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vreau sa platesc o taxa si fiscul refuza sa.mi ia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vreau sa platesc o taxa si fiscul refuza sa.mi ia banii....

am cumparat de la o ruda drepturile pe care acesta le avea pt un imobil in urma cu 3 ani...intre timp ruda a decedat...la vremea respectiva am facut o chitanta de mana cu martori la vanzarea drepturilor lui pe imobilul respectiv si in instanta am obtinut o hotarare definitiva si irevoc. care tine drept de act autentic de vanzare-cumparare....toate bune si frumoase pana cand impreuna cu restul mostenitorilor care mai au dreptul la imobil ne.am hotarat sa vindem imobilul si sa facem cartea funciara....de la ocpi. imi cere sa fac dovada platii impozitului pe tranzactia incheiata cu ruda acum 3 ani deoarece acesta nu a achitat la vremea respectiva......acesta fiind decedat am hotarat sa termin mai repde sa achit eu impozitul pe tranzactie iar la taxe si impozite mi se spune ca nu pot achita eu deoarece acesta are un fiu si in urma succesiunii el este mostenitor si ca el tre sa achite impozitul, cu toate ca le.am explicat ca ceea ce.i revenea fiului rudei mele imi revine mie pt ca am cumparat(iar cu fiul rudei m.am judecat si am castigat iar acesta nu a facut recurs la sentinta in termen legal) ....si cu toata amabilitatea mea de a platii impozitul in locul fiului rudei cei de la taxe imi spun ca nu se poate...si ca trebuie sa vina el sa semneze nu stiu ce declaratie...si acesta nu vrea sa vina...ce e de facut?????...nu mai inteleg nimic cu birocratia din tara asta...rau ca nu platesti...rau ca vrei sa platesti...daca fiul rudei era plecat din tara sau deceda ce faceam?...aiuirea,aiurea,aiurea....
Cel mai recent răspuns: mariusss , utilizator 15:15, 3 Iunie 2011
Daca v-ati judecat cu privire la aceasta mostenire, cu fiul celuilalt mostenitor care este decedat, iar solutia a fost in favoarea dvs si sentinta a ramas definitiva. trebuia sa mergeti la instanta care a pronuntat sentinta pentru a se aplica stampila cu aceasta mentiune *definitiva" . Apoi trebuia sa mergeti la cartea funciara sa va intabulati dreptul castigat prin instanta. Inscrierea in cartea funciara a dreptului de proprietate astfel dobandit ( cu mentiune prin cumparare, mostenire sau in baza sentinteti nr....., ) este dovada faptului ca ati devenit proprietar. Cu extrasul de carte funciara puteti merge la fisc pentru a dovedi acest aspect si sa va achitati taxele.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2011
ContSters122901, utilizator
da...m.am judecat cu fiul mostenitor,sentinta imi este favorabila tinand loc de act de vanzare cumparare , dupa pronuntarea sentintei am mers la instanta si a aplicat stampila "definitiva" si am mers sa fac catrea funciara a imobilului...acolo m.am lovit de acest aspect...imi cere dovada platii impozitului pe respectiva tranzactie de vanzare-cumparare...desii,eu cumparator fiind nu am obligatia de a o achita -asta conform celor spuse de cei de la fisc- dar m.am oferit sa o achit facand un favor mostenitorului ce i.ar fi revenit ceea ce am cumparat eu de la tatal sau....deci in prima faza problema pleaca de la ocpi. si vrand sa sar peste acest aspect si sa achit o taxa ce nu mi se imputa ma lovesc de cei de la fisc....deci......".traim in romania........."-mircea badea....mai fac si haz de necaz..
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2011
mariusss, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit din operatiune de vanzare-cumparare mariusss mariusss buna seara!...am cumparat acum 3 ani de la o persoana cota ce.i revenea dintr.o locuinta facand cu acesta o chitanta de mana cu martori. ulterior persoana a ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera liliana.suciu liliana.suciu -am contract de vanzare cumparare apartament , cumparat de la fostul proprietar, apoi eu noul proprietar la vanzare am cerut si includerea unei clauze de ... (vezi toată discuția)
Extras carte funciara pentru informare nety36 nety36 Buna ziua, am nevoie de un extras de carte funciara pentru informare sau orice alt document care sa-mi indice proprietarul de drept al unui imobil Am ... (vezi toată discuția)