avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nedepunerea apelului la instanta a carei hotarare se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nedepunerea apelului la instanta a carei hotarare se ataca

Partea finala a art. 288 alin.2 "sub sanctiunea nulitatii" e neconstitutionala, acelasi lucru fiind valabil si pentru dispozitia similara de la recurs. Dar ipoteza a ramas valabila "Apelul se depune la instanta a carei hotarare se ataca". Ca orice dispozitie procedurala, prin incalcarea ei se ajunge la o sanctiune. Iar sanctiunea nu tot nulitatea este, in virtutea art. 105 alin.2 C.proc.civ.? Practic prin decizia CC se ajunge de la eliminarea unei nulitati exprese ce nu presupunea dovedirea unei vatamari la o nulitate virtuala ce presupune existenta vatamarii?
Sau o astfel de interpretare ar duce la eludarea deciziei CC care nu doreste o astfel de sanctiune "drastica" pentru nedepunerea apelului la instanta a carei hot. se ataca ? Altfel spus : este lovit de nulitate (virtuala) apelul sau se aplica dispozitile privitoare la depunerea cererii de chemare in judecata la o instanta necompetenta?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 00:58, 3 Iunie 2011
In practica se considera ca se aplica dispozitiile privind depunerea cererii la o instanta necompetenta
Merci mult pentru raspuns!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel cristealiliana cristealiliana Unde se face apelul daca comunicarea a fost facuta de Tribunalul Bucuresti si scrie la sfarsit \" cu drept de apel in 15 zile \" (vezi toată discuția)
Formulare apel la instanta competenta Artigas Artigas Va salut, V-as ruga sa-mi spuneti daca apelul pe care doresc sa-l formulez impotriva unei hotarari pronuntate de Judecatoria Sectorului 1 trebuie sa-l ... (vezi toată discuția)
Apel, recurs Ramona1982 Ramona1982 la ce instanta se depune apelul, recursul unei hotarari data de judecatorie? se depune la judecatorie (precizandu-se catre tribunal) sau direct la tribunal? (vezi toată discuția)