avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Formulare apel la instanta competenta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Formulare apel la instanta competenta

Va salut,

V-as ruga sa-mi spuneti daca apelul pe care doresc sa-l formulez impotriva unei hotarari pronuntate de Judecatoria Sectorului 1 trebuie sa-l inregistrez la Curtea de Apel sau la Judecatoria Sectorului 1 care a pronuntat solutia impotriva careia declar apelul? Aceasta pentru a evita sa-mi indrept gresit apelul si prin urmare sa pierd termenul de 15 zile in interiorul caruia pot ataca hotararea cu apel.

Cu multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:09, 23 Iunie 2011
Cererea de apel se depune la instanta care a pronuntat hotararea de fond, adica la Judecatoria Sectorului 1, iar apelul se va judeca la Tribunalul Bucuresti. Cu stima.
Apelul se depune la instanta a carei hotarare se ataca, sub sanctiunea nulitatii-art.288 al. 2 c.proc.civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel, recurs Ramona1982 Ramona1982 la ce instanta se depune apelul, recursul unei hotarari data de judecatorie? se depune la judecatorie (precizandu-se catre tribunal) sau direct la tribunal? (vezi toată discuția)
Apel cristealiliana cristealiliana Unde se face apelul daca comunicarea a fost facuta de Tribunalul Bucuresti si scrie la sfarsit \" cu drept de apel in 15 zile \" (vezi toată discuția)
Nedepunerea apelului la instanta a carei hotarare se ataca Mihaela Enache Mihaela Enache Partea finala a art. 288 alin.2 \"sub sanctiunea nulitatii\" e neconstitutionala, acelasi lucru fiind valabil si pentru dispozitia similara de la recurs. Dar ... (vezi toată discuția)