avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia din Romania primita in SUA
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia din Romania primita in SUA

As dori sa aflu daca puteti rezolva cazul obtinerii pensiei mele pentru anii lucrati in Romania. Sunt cetatean roman cu domiciliul in SUA avand cetatenia americana.
As dori sa stiu daca pot obtine pensia fara a ma deplasa in Romania. Mentionez ca ma pot deplasa la ambasada romana din Washington DC in caz de necesitate.
Sunt pensionar in SUA primind pensia pentru anii lucrati in SUA.
As dori sa stiu care e plata (my fee) totala pentru aceasta problema.
Cu multumiri,
Victor
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:23, 31 Mai 2011
hale11 a scris:
As dori sa stiu daca pot obtine pensia fara a ma deplasa in Romania.

Problema este ca trebuie sa semnati cererea privind acordarea pensiei. Cererea si actele pot fi depuse si de un mandatar desemnat prin procura speciala, potrivit art. 103, alin. (2) din Legea nr. 263/2010.

Cereri-tip privind acordarea drepturilor de pensie se gasesc numai la casele de pensii. Trebuie sa rugati o terta persoana sa va trimita cererea prin posta. Dvs. o completati, o semnati si o returnati.

Cu procura speciala nu-mi dau seama cum puteti proceda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere de catre autoritatile din romania a procurii incheiate in sua global_bystander global_bystander Buna ziua, Sunt titularul unui permis de conducere romanesc obtinut in Romania in anul 2008 pentru categoria B de vehicule, iar in luna martie a acestui ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean roman cu cetatean sua hamzaxxxl hamzaxxxl Salut. Am si eu nevoie de ajutor va rog. Eu sunt cetatean roman, iar sotia mea este cetatean american(SUA). Ne-am casatorit religios si dorim sa facem ... (vezi toată discuția)
Procura necesara ridicarii drepturilor de pensie tarabegas tarabegas Buna ziua, O problema ar fi faptul ca pensionarul este nedeplasabil, este in varsta de 84 ani cu o stare de sanatate deteriorata si o viteza de reactie ... (vezi toată discuția)