avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce tip de contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce tip de contract

buna ziua
doresc sa inchei cu un domn de 61 de ani un contract (nu stiu sub ce forma vanzare cumparare, uzufruct, renta, intretinere) prin care eu in caliatte de cumparator ma oblig la plata unei sume lunare in euro si sa il inmormantez crestineste iar dumnealui in calitate de vanzator imi lasa apartamentul cu conditia de a loui acolo pana la moarte.
nu sunt ruda cu respectivul domn.
dumnealui are 3 copii majori.
intrebarea mea este ce soi de contract ar trebui sa inchei cu dumnealui astfel incat sansele copiilor lui de a rezilia contractul incheiat sa fie cat mai mici?
mentionez ca domnul nu vrea ca ei sa mosteneasca ceva in urma decesului sau.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:53, 31 Mai 2011
pentru a nu avea probleme cel mai sigur contract este cel de vinzare cumparare neafectat de conditii. restul pot fi atacate de mostenitori.
Ce prezentati dvs./ e un contract de intretinere cu drept de abitatie pentru vanzator si, asa cum ati prezentat cazul, nici pe vanzator nu il intereseaza sa vanda Apartamentul fara nici o clauza, intrucat nu doreste sa paraseasca imobilul si probabil, nici dvs. nu aveti o suma globala numita pretul vanzarii, acest pret fiind obligatia lunara de a plati o anume suma de bani. Ei, toate aceste conditii trebuie sa se regaseasca in actul pe care doriti sa il incheiati si notarul are obligatia de a va explica toate riscurile ope care le implica incheierea acestui contract.
problema nr. 1 care ar trebui sa va intereseze e protectia pe care o aveti ambii, vanzator si cumparator, si mai putin ce se intampla dupa.
In principiu, orice act poate fi atacat in justitie si domnul, avand trei copii, exista toate sansele ca ei sa faca asta. Ar trebui sa il preocupe mai putin "pedepsirea" acestora si sa se concentreze pe actul care urmeaza sa il incheie in fata notarului.
caty_mioara2006 a scris:

ma oblig la plata unei sume lunare in euro si sa il inmormantez crestineste iar dumnealui in calitate de vanzator imi lasa apartamentul cu conditia de a locui acolo pana la moarte.
.

Si plata asta pana cand se va face? Pana la achitarea pretului (= vanzare-cumparare cu plata pretului in rate) sau pana la moartea celui care instraineaza ap. (= contract de renta viagera)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare -cumparare poate fi atacat?  Dutu Marius Dutu Marius Buna seara, Am o intrebare. Parinti mei vor sa-mi faca acte pe apartamentul in care locuiesc. Intrebarea este : Ce contract trebuie sa fac , ca fratii mei ... (vezi toată discuția)
Contract intretinere, renta viagera sau altceva? blackjack blackjack Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: O doamna (vecina) le-a propus socrilor mei ca, in situatia in care acestia vor avea grija de ea (cand va fi ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare -cumparare cu uzufruct se poate ataca? tina_cris27 tina_cris27 suntem 3 fratii si parintii mei doresc sa imi treaca mie garsoniera lor prin contract de vanzare-cumparare cu uzufruct (adica sa stea in casa lor pana la ... (vezi toată discuția)