avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii REVISAL 2011
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

REVISAL 2011

Daca am studii economice superioare, mai trebuie sa urmez un curs de specializare resurse umane?
Cel mai recent răspuns: ContSters61634 , utilizator 10:06, 31 Mai 2011
Nu. Nu trebuie sa aveti o anumita pregatire pentru a completa si transmite revisalul ci sa aveti o decizie de numire din partea administratorului. Poate va ajuta HG 500 din 2011 postat la documente utile din dreapta ecranului.
De regula, cei de la ITM cer, atunci cand vin in control, ca persoana care se ocupa de resurse umane sa aiba si cursuri de specializare in acest sens. ITM-urile organizeaza in mod frecvent asemenea cursuri.
Chestia aceea cu specializarea exista in proiectul initial de modificare a REVISAL:

Art.2 alin.(5)

Completarea şi transmiterea registrului se fac de către una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisă de către angajator, care deţin calificare/specializare / perfectionare în domeniul resurselor umane şi cunoştinţe de operare a calculatorului la nivel de utilizator.


Ultima teza a fost insa scoasa din forma adoptata de Guvern prin HG 500/2011.

(5) Completarea şi transmiterea registrului se fac de către una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisă de către angajator.


Hot. va intra in vigoare pe 1 august si consider ca este mai mult decat utila avand in vedere lacunele H.G. 161/2006.

Totusi pe mine ma intereseaza in special art. 2 alin. 6. si anume ce caen ar tb. sa aiba acei prestatori de servicii inregistrati la ITM? Presupun ca vor aparea si norme de aplicare nu?
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2011
ContSters61634, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce curs este acreditat pentru revisal? daniela_a daniela_a am auzit ca, mai nou, nu vom putea depune revisalul daca nu avem o anumita batalama. despre ce e vorba? (vezi toată discuția)
Revisal camicami camicami Cat de important este sa apelam la o persoana calificata in resurse umane incepand cu 01.08.2011 , chiar daca HG.500/2011 nu mai prevede acest lucru ca fiind ... (vezi toată discuția)
Revisal-pfa Ramona85 Ramona85 Buna seara, sotul meu este titularul unui PFA si doreste ca incepand cu luna mai sa angajeze doua persoane. Intrebarea mea este urmatoarea: are nevoie de ... (vezi toată discuția)