avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Care mai este dreptul meu de propietar?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Care mai este dreptul meu de propietar?

Buna ziua,
vreau sa-mi analizati putin urmatorul aspect si sa-mi spuneti ce legi sunt in favoarea PROPIETARULUI de drept al unui imobil inchiriat.
O casa cu teren a fost inchiriata pe o perioada de 5 ani unei persoane juridice. Contract facut la notar si fiantele publice pe perioada 1 mai 2006 pana la data de 1 mai 2011.

Desi pe data de 1 mai a.c. trebuia eliberat imobilul si curtea, chiriasul nu vrea sa restituie cheile de la curte si casa, si tine casa ocupata cu cateva cutii si scaune rupte.

1.Am aflat ca pe cale juridica pot astepta luni bune, pana cand se da un termen; in tot acest timp eu, desi sunt PROPIETAR, dupa legile statului nu ma pot folosi de casa, dar chiriasul care abuzeaza de bunul meu simt, poate sta luni bune pana la solutionarea cazului.
2. Daca intru cu forta in curtea mea , si schimb yalele de la poarta si usa casei pot fi trasa la raspundere cu ceva sau si aici mi se calca in picioare in favoarea chiriasului dreptul meu de propietar?

Multumesc anticipat celor care ma vor lamuri.

Cel mai recent răspuns: carmen silva , utilizator 12:27, 31 Mai 2011
va trebuie actiune de evacuare in plus sa le cereti daune pentru lipsirea folosintei in functioe de cate luni va vor tine ocupat imobilul fara sa va achite chirie.
Pot intra in curte si-n casa spargand usa si inlocuind yalele?
carmen silva a scris:

Pot intra in curte si-n casa spargand usa si inlocuind yalele?

Teoretic puteti, dar practic e mai bine si profitabil pentru dvs sa faceti o actiune de evacuare. Si normal sa cereti si chiria pentru perioada in plus in care a ocupat imobilul si eventual in instanta sa va prezentati si cu un act in care sa specificati ca in perioada cand persoana respectiva a ocupat abuziv imobilul dvs ati fost nevoit sa inchiriati un alt imobil (cu o chirie putin umflata, normal) si aduceti si acte care sa sustina acest lucru (faceti rost usor de asa ceva). Daca actionati cu cap fiecare zi in plus in care persoana respectiva sta abuziv in chirie va poate aduce un venit bunicel.
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2011
Dingo25, utilizator
Nu inteleg cu ce ma ajuta ca inchiriez alt imobil cu o chirie"umflata"...
Eu nu am mentionat ca dispun de imobile...pe mine ma intereseaza cel in discutie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare despre apartament inchiriat dcotru dcotru Buna ziua la toti, Am 2 scurte intrebari despre un apartament inchiriat. 1) Are dreptul propietarul sa intre intr-un apartament care fusese inchiriat si ... (vezi toată discuția)
Evacuare din apartament ocupat abuziv GHIA GHIA Am urmatoarea problema. Am inchiriat un apartament sotului unei familii, fiind despartit in fapt de sotie., contractul fiind incheiat numai sotului. In niste ... (vezi toată discuția)
Am închiriat un apartament cu contract, dar nu am înscris în el valoarea reală a chiriei iar acum am probleme cu chiriașul. nu-l mai vreau acolo, ce pot să fac? pysy182003 pysy182003 buna ziua, am o mica-mare problema, am inchiriat un apartament, am facut contract de inchiriere intre noi- dar nu a fost inregistrat (nici la notar, nici la ... (vezi toată discuția)