avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Decizia Curtii de Apel se comunica?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Decizia Curtii de Apel se comunica?

As vrea sa stiu daca motivarea deciziei Curtii de Apel se comunica prin posta, la fel ca si motivarile Judecatoriei su Tribunalului. Sau este nevoie ca partea interesata sa depuna vreo cerere de comunicare a deciziei la Curtea de Apel?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 11:18, 25 Septembrie 2011
Nu se comunica.

Trebuie sa faceti Dvs cerere de comunicare a unei copii dupa respectiva decizie, in care sa mentionati numarul dosarului si data pronuntarii deciziei, adresa unde sa vi se comunice, anexati si o chitanta de plata a taxei de timbru (1 leu/pagina, de obicei deciziile au 4-5 pagini) si un timbru judiciar de 0.3/0.5 lei.

Cererea o depuneti la Curtea de Apel respectiva.

Numai bine!
Va citez raspunsul Curtii de Apel Bucuresti:
"Urmare a cererii dumneavoastra adresata Curtii de Apel va facem cunoscut ca decizia civila pronuntata in dosarul de recurs nr. X, este irevocabila si potrivit dispoz. art. 266 alin.3 Cod procedura Civila nu se comunica partilor".

Vi se pare corect acest raspuns?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
laau, utilizator
Mai corect decat atat nu exista.
adutescu a scris:

Mai corect decat atat nu exista.

Este vorba de articolul 266 (asa cum sustine Curtea de Apel) sau 261?

Este in conformitate cu legea raspunsul dat.
Poate ca ar trebui ca si aceste decizii irevocabile sa fie comunicate pentru ca asa ar fi mai corect mai ales daca sunteti din alta localitate de unde a avut loc procesul, dar...legea este in sensul in care ati primit raspunsul.

Alte discuții în legătură

Decizia se trimite acasa sau nu? cozma_mirela cozma_mirela M-am judecat cu un fost angajator, litigii de munca, sub vechiul C. proc. civ. si C. civ. Dupa fond, a urmat recursul. A trecut o luna de la pronuntare, si ... (vezi toată discuția)
Cat timp mai trebuie sa astept pt ca judecatorul sa dea motivatiile deciziei luate? okdaniok okdaniok La un proces civil,Curtea de apel a dat decizia civilă in data de 07.10.2012. Intrebarea mea este: cat timp mai trebuie sa astept pt. ca judecatorul sa dea ... (vezi toată discuția)
Când este definitivã hotãrârea? ion.escu ion.escu Va salut. Nu am primit încă prin poştă hotărârea finală a instanţei într-o cauză ce s-a încheiat prin luna mai-aşa cum apare pe saitul ... (vezi toată discuția)