avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Decizia Curtii de Apel se comunica?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Decizia Curtii de Apel se comunica?

As vrea sa stiu daca motivarea deciziei Curtii de Apel se comunica prin posta, la fel ca si motivarile Judecatoriei su Tribunalului. Sau este nevoie ca partea interesata sa depuna vreo cerere de comunicare a deciziei la Curtea de Apel?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 11:18, 25 Septembrie 2011
Ati putea va rog frumos sa redati aici art.266 alin3 Cod procedura civila?
Nu are sens sa va obositi cu textul de lege.
Nu se comunica decizia aceasta.
Asa e legea.
Si totusi am facut cerere de comunicare.
Nu inteleg de ce in urma cu doi ani o alta Curte de Apel a comunicat decizia la cerere iar Curtea de Apel Bucuresti refuza in scris, cu toate ca aceasta cerere de comunicare i-a fost trimisa de doua, ori prin fax si posta, odata in 30.05.2011 si odata in 30.08.2011.

As dori sa ma obosesc totusi cu acest subiect, daca imi permiteti.
laau a scris:

Ati putea va rog frumos sa redati aici art.266 alin3 Cod procedura civila?

"Hotararea se comunica partilor, in copie, in cazul cand aceasta este necesara pentru curgerea termenului de exercitare a apelului sau recursului".

Deci, logic, daca e irevocabila ( adica nu se mai ataca cu nimic), nu se comunica. Tre' sa faceti cerere. Nu uitati sa timbrati.
Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2011
Ana-Maria Dutescu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat timp mai trebuie sa astept pt ca judecatorul sa dea motivatiile deciziei luate? okdaniok okdaniok La un proces civil,Curtea de apel a dat decizia civilă in data de 07.10.2012. Intrebarea mea este: cat timp mai trebuie sa astept pt. ca judecatorul sa dea ... (vezi toată discuția)
Decizia se trimite acasa sau nu? cozma_mirela cozma_mirela M-am judecat cu un fost angajator, litigii de munca, sub vechiul C. proc. civ. si C. civ. Dupa fond, a urmat recursul. A trecut o luna de la pronuntare, si ... (vezi toată discuția)
Am pierdut litigiul insa nu mi-a fost comunicata sentinta americanux americanux ...buna...am facut contestatie la un proces verbal pt amenda politie! am invocat art 242 cpc (judecare in absenta) si tarziu am vazut ca am pierdut...nu ... (vezi toată discuția)