avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Trebuie neaparat sa public o hotarare in MO??
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Trebuie neaparat sa public o hotarare in MO??

1. Daca am o HAGEA prin care se stabileste indemnizatia administratorilor intr-un SA, pentru participarea la sedintele consiliului de administratie, este obligatorie publicarea ei in MO? Sau, avand in vedere ca prin publicarea in MO se asigura opozabilitatea fata de terti, nu este necesare publicarea, fiind o decizie care nu afecteaza tertii?
2. Ce se intampla daca o hotarare nu este publicate? Ea este in continuare valabila?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: adela05 , utilizator 13:17, 3 Iunie 2011
potrivit art.131 din legea 31/1990 aveti obligatia de a publica hotararile adunarii generale in Monitorul Oficial al Romaniei.
Avand in vedere ca hotararile AGA sunt obligatorii chiar si pentru actionarii care nu au participat la adunare sau au votat contra, este mai bine pt dvs sa le publicati
Pentru a fi opozabile terţilor, hotărârile adunării generale vor fi depuse în termen de 15 zile la Oficiul registrului comerţului spre a fi menţionate în registru şi publicate în Monitorul Oficial. Ele nu vor putea fi executate înainte de aducerea la îndeplinire a acestor formalităţi.
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2011
george-neagu, moderator
Mi-e putin neclar...Ele sunt valabile chiar daca nu sunt publicate in MO?
Va rog mult sa-mi raspundeti!! Hotararile sunt valabile chiar daca nu sunt publicate in MO??
Multumesc
Hotararile sunt valabile oricum daca sunt luate in conditiile Legii 31/1990 sau a actului constitutiv, doar ca nu sunt opozabile tertilor. Din moment ce nu se aduc modificari actului constitutiv dupa cum inteleg din postarea dvs., pericolul de inopozabilitate practic este nul, fiind o chestiune de problema interna a societatii.

Alte discuții în legătură

Hotarari aga raluca29tim raluca29tim hotararile aga se aplica din momentul adoptarii lor sau din momentul publicarii in Monitorul Oficial ? multumesc (vezi toată discuția)
I need help sensiblur sensiblur Cine poate sa imi spuna daca exista un termen in care se poate face contestarea unei AGA, stiu ca se poate contesta din momentul publicarii, o data cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Hotarare a adunarii generate a asociatilor marian diaconu marian diaconu se poate ataca in instanta o Hotarare a unei Adunari Generale a Asociatilor,luata cu 75%din voturile legal exprimate;Hotararea fiind luata in luna mai ... (vezi toată discuția)