avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită proceduri executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

proceduri executare silita


Daca imprumutul este garantat cu o ipoteca (cu alte cuvinte un credit ipotecar garantat cu locuinta cumparata), se poate sari peste executare silita care consta in vanzarea locuintei de catre banca si sa se treaca direct la poprire pe salariu? Poprirea e posibila fara hotarare judecatoreasca? Care sunt etapele? Daca se face in momentul de fata o singura poprire pe salariu pe o singura luna, poate fi considerata ca fiind o intrerupere a termenului de prescriere, daca nu au hotarare judecatoreasca? Multumesc anticipat.


Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 09:29, 3 Iunie 2011
contractul de credit este titlu executoriu. Deci nu trebuie nicio hotarare judecatoreasca pentru a incepe executarea.
Se poate declansa executarea silita in toate formele sale, simultan sau succesiv.
Eu nu cred ca bancile tin loc de justitie in tara asta, mai stim si noi cate ceva. O fi contractul titlu executoriu, dar bancile nu pot demara executarea silita fara acordul justitiei, chiar daca nu mai are loc nici un proces, dar incuviintarea se obtine pe bani grei si nu le convine, desigur. godot pt cine lucrezi?
~ Conținut șters la cerere ~
arturvutcovici a scris:

Banca are un drept special, prioritar in recuperarea creantelor sale si intr-adevar va pot executa silit.
Veste rea pentru dumneavoastra este ca peste tot in lume au dreptul de a te executa silit fara interventia justitiei.
Motivul: Banii trebuie sa circule.

Motivul-incasati comisioane grase de la banci, motiv pt care sunteti in stare sa vindeti si pe propria mama, tata, frate. Nu aveti verticalitate ca oameni. In America statul a inceput sa traga la raspundere bancile pt executarile silite ilegale si sa plateasca despagubiri clientilor pagubiti, in China cum a prins bancile straine ca umbla cu prostii, i-a dat afara din tara pur si simplu, in Ungaria a fost interzisa executarea silita a clientilor prin aruncarea in strada, exemplele pot continua. Nu stiu de ce mai intru pe sit-ul asta la cat e de poluat cu minciuni de catre recuperatori si angajatii bancilor. O sa vina vremea cand o sa va ascundeti, o sa va fie rusine pt ceea ce ati facut in prezent, o sa fiti vanati ca si comunistii dupa revoluite. Sa auzim numai de bine!
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ioana71 ioana71 Buna ziua. Am un credit la un IFN si am fost anuntata ca dosarul pt poprire pe salariu a plecat spre Executorul judecatoresc. Am fost anuntata telefonic, nu ... (vezi toată discuția)
Ce procedura urmeaza bancile-credit neachitat? s.stefan s.stefan Buna ziua, am beneficiat de un credit nevoi personale si nu mai reusesc sa achit ratele. As vrea sa-mi spuneti ce pasi urmeaza bancile pentru recuperare. Pot ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu myryam myryam Buna ziua,am o intrebare : daca o persoana nu are bunuri,conturi bancare sau alte venituri pe numele lui si nu poate fii executat silit pentru recuperarea ... (vezi toată discuția)