Mie nu mi-e deloc limpede situatia juridica a acestui teren
Ziceti ca:
ankfloares a scris:
- A ... a construit o casa si ...a instrainat TOATA suprafata de teren unui copil si automat terenul a trecut in proprietatea statului, pentru care ulterior a primit ordin pe 1/2 din suprafata.
Banuiesc ca a instrainat cu casa cu tot.
Si atunci cine a primit ordin? Tot A? :-/
Daca TOT terenul a trecut in proprietatea statului in baza art. 30 din L 58/1974 (ca urmare a vanzarii de catre A catre un copil al sau) atunci, ca efect al preluarii,
terenului aferent constructiei (se pare ca TOT) s-a atribuit
in folosinta dobanditorului constructiei (acesta fiind copilul lui A). Iar in baza art 36 alin ...nu mai stiu care din L 18/1991, terenul ar fi trebuit sa treaca in proprietatea titularului dreptului de folosinta a terenului, proprietar al locuintei. (= copilul lui A. Caci asa imi iese mie din poveste daca A a instrainat si copilul lui A a dobandit...casa, iar terenul a "plecat" la stat).
Si atunci ... "celalalta doime" i-o fi ramas oare lui Z? :-/ Ma tem ca i-a ramas ...statului, daca statul a luat TOT si a restituit doar 1/2 (a revendicat oare si Z cealalta doime?)
Ma rog, incerc si eu sa-mi dau cu presupusul
in lipsa de date concrete. Dar mi se pare ca A se afla in acest moment in indiviziune cu statul. (daca cealalta doime nu i s-a restituit lui Z).