avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune II
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune II

Va prezint o speta, pe care va rog, sa o cititi si apoi sa-mi dati un sfat:
- dupa o decedata, ramin 2 copii Y si Z care mostenesc o suprafata de 1000 mp. Cite 1/2 ptr fiecare copil. Y si Z. Mentionez ca Y are un copil , pe A, si Z are trei copii. Z1, Z2, Z3.
- A s-a casatorit, a construit impreuna cu sotul o casa si a instrainat TOATA suprafata de teren unui copil si automat terenul a trecut in proprietatea statului, pentru care ulterior a primit ordin pe 1/2 din suprafata. Cealalta doime i-a ramas lui Z(nefiind dezbatita succesiunea).
-Printr-un act de mina ( care s-au pierdut ) A a cumparat de la Z restul de 1/2 din teren, drept pentru care A a stapinit intreaga suprafata, fiind inscris la rol cu toata suprafata, ....
-Intrebarea mea este: impotriva cui fac eu actiunea de constatare a uzucapiunii, imppotriva lui Z sau a Primariei?
Cel mai recent răspuns: ContSters206169 , utilizator 22:31, 2 Iunie 2011
pai da...
am retinut ..asa cum am zis mai sus..ca bunul era in indiviziune si pretins a fi stapanait doar de unul...judecata trebuind facuta in contradictoriu cu coindivizarul sau succesorii sai
:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept indiviz de 1/2 parte din casa precum si terenul aferent, in cond. statutului c.a.p. si a leg.58 si 59/1974 amot amot In primul rand, multumiri pentru raspunsurile la intrebarile formulate de mine privitoare la procesul avand cauza : \" Anulare act : Titlu de ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune- incidenta legilor nr.58/1974 si 59/1974 anonim99 anonim99 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu urmatorul aspect,si anume daca pe baza unei eventuale posesiuni asupra unui imobil (teren) inceputa in intervalul anilor ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune de 30 de ani melchior melchior Pt. o decizie favorabila reclamantului in cadrul unui proces de uzucapiune de 30 de ani as dori sa cunosc cum pot combate legile 58 si 59/19774 (?), in sensul ... (vezi toată discuția)