Am dat bani imprumut la o cunostinta, (3000 ron) pentru doua saptamani in data de 30-10-2009.Cand am fost sa-i cer bani pe care imi datoreaza,de ficare data imi spune ca trebuie sa-i intre bani in cont. Mai tarziu am aflat ca are luati bani imprumut de la foarte multe persoane.In data de 1-05-2011 am facut o conventie scrisa ca imi returneaza suma datorata pana in data de 15-05-2011 in cazul ca nu-mi returneaza datoria urmand sa imi cedeze dreptul de proprietate asupra unui garaj. dar acum numai vrea sa imi dea nimic. In localitatea mea un garaj costa in jur de 500 euro.
VA ROG AJUTOR.
Introduceti o actiune la instanta de judecata prin care solicitati obligarea acestuia la restituirea sumei pe care ati imprumutat-o. Depuneti si o copie xerox de pe conventia pe care ati incheiat-o.
Puteti incerca si pe calea somatiei de plata, intrucat sunt indeplinite conditiile prevazute de ordonanta 5/2001 (creanta certa, lichida,exigibila,recunoscuta de debitor)
Va trebui citat acolo unde are domiciliul.Trebuie incercat, mai ales ca taxa de timbru pentru somatia de plata este de 39 lei. Gasiti formular pentru aceasta actiune pe internet.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Imprumut neachitat
nanmarius
Buna ziua! In urma cu 3 luni am imprumutat o persoana cu suma de 10000 de euro pe care trebuia sa ii restituie pana la data de 1 Mai. Avand anumite dubii ca ... (vezi toată discuția)