avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Unde si cum platesc taxa de timbru?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Unde si cum platesc taxa de timbru?

Actiune in pretentii. Reclamantul are sediul in Dâmbovita. Debitorul in Arges, dosarul se judeca la Trib. Comercial Arges. Unde plateste reclamantul taxa de timbru? In numerar la taxe si impozite DB sau taxe si impozite AG?

Se poate plati si cu Ordin de Plata? Si in contul carei Trezorerii? Dâmbovita sau Arges? Caz in care anexarea OP-ului la dosar este suficienta pentru a face dovada?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: CONST , utilizator 15:33, 31 Mai 2011
Reclamantul va achita taxa de timbru la trezoreria de la sediul sau (Dambovita). Daca achitati cu OP - trebuie sa depuneti la dosar originalul acestui document.
Multumesc !
Inca o intrebare: am vorbit la Dâmbovita la Trezorerie si mi-au dat un cont in care sa platesc taxa de timbru. La beneficiar mi-au spus sa trec "Consiliul Local Targoviste". Sunt in semi-dubiu, in ceea ce priveste beneficiarul sumei. Este ok? V-ati mai intalnit cu situatia asta ?
Este ok, consiliul local/primaria este beneficiarul taxelor judiciare de timbru
Multumesc, si acum ultima intrebare: este suficienta depunerea OP-ului vizat de banca in original la dosar pentru dovada achitarii, sau trebuie ca instanta sa verifice incasarea efectiva in trezorerie ?

Alte discuții în legătură

Taxa timbru judiciar-cine trebuie sa plateasca? danflisc danflisc Sotia mea vrea sa deschida o actiune taxata cu 19 lei la Judecatoria Bolintin Vale. Am intrat pe just.ro, am aflat destinatia banilor si beneficiarul. Ce ma ... (vezi toată discuția)
Conta plata taxa judiciara de timbru numaiu2 numaiu2 Buna ziua, Vreau sa platesc o taxa judiciara pentru o cerere de admitere a creantei. Firma mea e din Cluj, debitorul e din Maramures. Judecatoria e de ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru pentru copierea unei parti din dosar DobraniciVioleta DobraniciVioleta Buna ziua, Va adresez rugamintea sa ma ajutati in utrmatoarea problema. Am avut un dosar care s-a judecat la Judecatoria Pitesti si, ulterior, prin apel, la ... (vezi toată discuția)