Buna ziua,
Va adresez rugamintea sa ma ajutati in utrmatoarea problema. Am avut un dosar care s-a judecat la Judecatoria Pitesti si, ulterior, prin apel, la Tribunanul Arges. In cadrul acestui proces s-a realizat un raport de expertiză tehnică judiciară asupra unui teren. Am nevoie de o copie conform cu originalul de pe acest raport si as vrea să solicz acest lucru prin posta (dat fiind faptul ca locuiesc in alta localitate decat cea in care s-a judecat procesul). Am vazut pe portalul instantelor ca Judecatoria Pitesti are cont la Trezoreria Pitesti si as vrea sa stiu daca acela este contul in care trebuie platita taxa aferenta de timbru judiciar si, de asemenea, daca acea plata se poate face prin transfer bancar.
Va mulţumesc mult
Taxele judiciare de timbru se platesc de debitorul taxei in numerar, prin virament sau in sistem on-line, intr-un cont distinct de venituri al bugetului local „Taxe judiciare de timbru si alte taxe de timbru”, al unitatii administrativ teritoriale (in localitate- unde se platesc taxe si impozite) in care persoana fizica are domiciliul sau resedinta ori, dupa caz, in care persoana juridica are sediul social
Vă mulţumesc foarte mult. Cu scuzele de rigoare, aş vrea să vă întreb daca tot acelaşi este regimul şi pentru copiile efectuate de instanţă (mă refer la faptul că eu nu am documentul respectiv, adica raportul de expertiză depus la dosar, şi, ca atare, si copia trebuie efectuata de instanţă, nu doar aplicată ştampila "Conform cu originalul"). Deci, daca şi pentru copierea simpla a documentului plătesc tot la unitatea administrativ teritorială unde domiciliez sau aceşti bani trebuie viraţi în contul Judecătoriei respective?
Vă mulţumesc foarte mult