avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... masina luata prin banca schimbare propietar?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

masina luata prin banca schimbare propietar?

Buna ziua sper sa ma puteti ajuta..

In 2007 am Luat un Logan prin banca A fost achizitionat pe numele tatalui meu cartea de identitate a masini e pe numele lui , Am platit atunci 4000 euro si mai aveam de platit pe 10 ani inca 4000 euro....

Tatal meu a murit acuma 3 ani. si eu as vrea sa schimb propiet6arul masini cu un alt membru al familiei mama mea.. se poate face trecerea si schimbarea carti de identitate a masini in acest caz. si ce trebuie facut multumesc mult.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 20:12, 31 Mai 2011
Daca este vb. de un credit auto trebuie sa vb. la banca pt. a verifica daca mama dv . este eligibila pt. a prelua creditul.
Mergeti la notar, faceti succesiunea de pe urma tatalui, renuntati la partea dvs. si mama devine proprietar masina este ipotecata in favoarea bancii asta inseamna ca platiti in continuare ratele
va multumesc de raspuns dar pot sa schimb cartea de identitate a masini pe numele mamei .. acepta banca asta .. pt ca cartea originala a masini e la banca ..si eu vreau sa schimb cartea de identitate a masini.
am si eu o masina in rate si cartea originala este la mine acum probabil depinde de banca dar nu inteleg cum schimba banca proprietarul juridic vorbind
alin1980 a scris:

va multumesc de raspuns dar pot sa schimb cartea de identitate a masini pe numele mamei .. acepta banca asta .. pt ca cartea originala a masini e la banca ..si eu vreau sa schimb cartea de identitate a masini.

Nu este vorba daca accepta banca sau nu, legal proprietarul masinii mentionat in cartea de identitate este decedat, deci succesorii sai sunt noii proprietari ai masinii, asta nu decide banca, doar dezbateti succesiunea la notarul public si mergeti cu certificatul de mostenitor la banca, probabil verti merge apoi cu cartea masinii la politie pentru inscrierea mentiunilor. Cine mosteneste pe tatal dvs, mosteneste si bunurile sale, dar si creditul in derulare. ATENTIE, cine renunta la succesiune, renunta la absolut TOATE BUNURILE care au apartinut defunctului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea,speta complicat. loredana marina loredana marina Buna ziua,am si eu o intrebare in legatura cu mostenirea,tatal meu tocmai a decedat pe data de 1.04.2010,fratele meu pe 18.02.2010 iar mama mea pe ... (vezi toată discuția)
Cui revine datoriile parintelui in caz de deces ? alinabalaci alinabalaci tata a facut un credit la banca dar nu a girat cu nimic imobiliar ,in caz de deces cui ii revine sa plateasca banca ? (vezi toată discuția)