avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fosta soție a promis că mă va despăgubi cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fosta soție a promis că mă va despăgubi cu jumătate din suma de pe un card de credit folosit în timpul căsniciei, dar nu s-a ținut de cuvânt. Acum sunt amenințat cu executarea silită, pot să inițiez partajul?

Buna ziua
Ma numesc Dan Ionescu si am o intrebare.Am divortat de sotia mea in Feb2019 la Notariat si bunurile au ramas 50/50 % . Eu am un card de credit pe care l am folosit impreuna pt cumparaturi.Datoria este de Cca 4000 eur . Pot dovedi cu extrase de cont. Ea a promis la divort ca ma va despagubi cu jumatate pt a achita banca. Nu s a tinut de cuvant.

Ea locuieste in Austria cu un prieten S a mutat in alt oras si nu am adresa ei. Noi am locuit impreuna in AU pana la divort care s-a facut in RO. A disparut pur si simplu. Avem si o masina cumparata acolo pe numele ei Este un leasing unde am achitat pana la divort avansul de 3000 eur si rate de cca 1300 eur. Cum pot face sa i fac un proces de partaj in RO si unde. pt achitarea creditului?

Eu locuiesc cu fetele mele care sunt studente sub intretinerea mea deoarece ea le a renegat pur si simplu la ambasada romana de la Viena si a trimis o scrisoare prin ambasada ca nu o intereseaza situatia fetelor noastre .Ea nu trimite nici un ban fetelor care traiiesc dintr o bursa sociala si cu ajutorul meu.Sunt studente la medicina si sunt costuri destul de mari pt carti imbracaminte specifica si toate costurile de intretinere.

Sunt amenintat de Banca ca daca nu achit suma de cca 4000 eur ma executa silit cardul de credit fiind pe numele meu.Am un appt mic de 2 camere unde locuiesc cu fetele.Proprietatea este in proportie de 25% a fetelor iar 75% a mea Eu nu lucrez fiind bolnav de diabet si operat pe inima dar nu primesc nicio pensie .

Am cheltuit impreuna cu ea din vanzarea unor proprietati ale mamei mele care este in azil cu Alzheimer .In ultimii 4 ani sau cheltuit cca 84000 eur din care o buna parte in Austria pt a ne integra.Sotia suna la tel din cand in cand pe tel necunoscut si ma ameninta cu moartea cu prietenii ei .Nu am inregistrari si nu am adresa ei dar am ultimul domiciliu si stiu orasul unde locuieste .Am copie dupa cartea ei de identitate. pot sa o dau in judecata la tribunal pt partaj?
Probabil ca autoritatiile romane o pot gasi prin ambasada sau prin tribunalul din Austria .Am inteles ca RO si AU au relatii in acest sens.Ce pot face?

Ea ar trebui conform legilor sa mi plateasca si o pensie de intretinere ?

Va rog daca se poate asi vrea sa i fac si o plangere penala. Unde si cum sa fac?
Cu stima
Ing Dan Ionescu
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fetele si chiar si dvs o puteti actiona in judecata pt pensie , si pt a imparti acea datorie comuna de 4000 de euro.
Daca nu o localizati insa, va fi cam greu de pus in executare o eventuala hotarare favorabila. Va fi greu de executat si daca nu rae bunuri/ venituri.
Plangerea penala pt ce, pt amenintare ? o faceti degeaba, nu o sa o caute nimeni.

Nu inteleg de ce va suna , adica ce rost au acele amenintari.

Deci avem in Austria si o masina e care am platit avans la leasing 4000 eur Ea are salariu acolo.,cum ppt sa o dau in fudecata si unde ? Daca stiu unde lucreaza pot trimite citatiile acolo?
Si poate plati o pensie de intretinere pt mine sau fete dacainstanta hotaraste.?
Deci inca odata eu m am despartit amiabil acum 2 luni bunurile pe care le avem ramanand jumatate.Sunteti sigur ca si datoriile neachitate la banca sunt la fel .Ea trebuie sa achite jumatate din cheltuielile facute impreuna?
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2019
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
bunurile pe care le avem ramanand jumatate

Adica ?
Pensie de intretinere puteti cere aici in Romania si depuneti daca aveti dovada ca lucreaza In Austria si pe cat. Daca obtineti o hotarare, se poate executa prin ministerul de justitie.
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2019
gi-jane2, moderator
Deci trebuie sa o citez la adresa din RO dupa CI chiar daca nu mai locuieste acolo si prin neprezentare am sanse sa castig pensia de intretinere. Stiu unde lucreaza in AU si cat castiga lunar dar nu pot face dovada fiindca salariul e confidentiak.2. pt partaj si datoria din banca pe cardul de credit pe numele meu dar bani cheltuiti in Austria impreuna cu dovezi dupa extrasele de cont si deasemenea masina cumparata impreuna pe numele ei dar in timpul casatoriei cum pot proceda sa recuperez jumatate din bani
Unde trebuie sa o dau in judecata? La judecatoria sect 1 sau la tribunal

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri MarinescuMarina MarinescuMarina Vreau si eu sa stiu raspunsul la urmatoarea problema: Divortez iar bunurile pe care le am dobindite impreuna cu sotul meu sunt un apartament si 2 masini ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters185034 ContSters185034 Am divortat in 2009 si vreau sa deschid un proces de partaj. Bunuri foarte multe nu avem, mobila si ce a mai fost in casa, apartamentul fiind al mamei ... (vezi toată discuția)
Executare silita banca dumi sorin dumi sorin Salutare! Situatia mea pe scurt e aceasta:am un leasing la masina la care mai am 2 ani de plata cu o rata de 150 eur,un credit la Banca de nevoi personale ... (vezi toată discuția)