avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri

Vreau si eu sa stiu raspunsul la urmatoarea problema:

Divortez iar bunurile pe care le am dobindite impreuna cu sotul meu sunt un apartament si 2 masini (una in valoare de 5000 eur alta de 17000 eur) dintre care una (al lui)a fost cumparat cu un credit de nevoi personale sustinut printr-o ipoteca pe apartamentul proprietate comuna.

Cum se va face partajul in acest caz? Ma poate obliga sa platesc jumatate din rata care e practic pentru masina lui?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 15:41, 20 Februarie 2009
Buna ziua ,

Raspunsul la intrebarea dvs depinde de mai multi factori si anume cui ii va ramane apartamentul , se vor face expertize pentru a se vedea valoare tuturor bunurilor dobandite impreuna , se vor lua in calcul salariile , veniturile avute de fiecare , cota parte pe care o cereti fiecare din bunuri , etc .Sunt multe necunoscute pentru a va putea raspunde cu da sau nu la intrebarea pusa. O zi buna Av. Lupu Roxana.
MarinescuMarina a scris:

Vreau si eu sa stiu raspunsul la urmatoarea problema:

Divortez iar bunurile pe care le am dobindite impreuna cu sotul meu sunt un apartament si 2 masini (una in valoare de 5000 eur alta de 17000 eur) dintre care una (al lui)a fost cumparat cu un credit de nevoi personale sustinut printr-o ipoteca pe apartamentul proprietate comuna.

Cum se va face partajul in acest caz? Ma poate obliga sa platesc jumatate din rata care e practic pentru masina lui?

Va multumesc.

Ca si o completare la ceea ce v-a raspuns doamna avocat, datoriile fata de banca chiar daca vor fi teoretic partajate de catre soti, ele subzista. Nu se poate cesiona o obligatie. Ea poate fi inlocuita cu o alta cu acordul bancii in calitate de creditor. Banca va poate executa silit imobilul, de exemplu, daca nu se plateste acel credit. Aveti mare grija cum faceti imparteala bunurilor si asigurativa ca acel credit va fi achitat de catre sot din surse proprii ( eventual printr-o refinantare a creditului la o alta banca sau prin vanzarea masinii) .
Va multumesc pentru raspuns...dar daca nu ajungem la intelegere...si raportul salariilor e 1-2 in favoarea lui imi va putea cere sa-i platesc retroactiv jumate din rata sa zicem pt.cele 6 luni de la data inaintarii cererii de divort si pina la finalizare...avind in vedere ca nici el nu mi-a platit pensie alimentara pt. cei 2 copii?

Pana la pronuntarea divortului sunteti casatoriti. Bunurile sunt comune, la fel si datoriile. Nu va trebui sa ii platiti ce a platit el, iar el nu datoreaza pensie de intretinere decat daca cereti asta prin ordonanta presedintiala odata cu incredintarea minorilor. Nu conteaza numai raportul salariilor, domneavoastra ati gatit, spalat, ingrijit copii, acestea se vor lua in calcul la cotele ce vor fi stabilite in urma partajului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eventual divort brachma brachma spuneti mi va rog caum se impart bunurile in cazul unui divort dupa 9 ani de casatorie, din care nu au rezultat copii. este vorba de un apartament si o masina, ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, banca, credit prima casa. 123soare 123soare In urma divortului am ramas cu un credit la banca pentru un apartament luat prin prima casa, creditul este luat impreuna cu fostul sotul. eu nu mai stau in ... (vezi toată discuția)
Preluare credit prima casa de catre unul din coplatitori paula_pescar paula_pescar Buna ziua, Am nevoie de ajutor cu privire la actul care trebuie facut pentru preluarea a 50% dintr-un credit Prima Casa luat acum 2 ani pentru reintregire. ... (vezi toată discuția)