avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... eventual divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

eventual divort

spuneti mi va rog caum se impart bunurile in cazul unui divort dupa 9 ani de casatorie, din care nu au rezultat copii. este vorba de un apartament si o masina, ambele cumparate cu credite (pt o perd lunga de timp....), garantind cu salariile noastre. au fost platite avansuri si o parte din bani.....restul urmind a fi achitat pe o perioada mai lunga de timp....cum se impart bunurile? inca n a bagat nici unul din noi divortul......
Cel mai recent răspuns: Avocat Ana-Roxana Alexe , Avocat 18:13, 20 Noiembrie 2008
Potrivit dreptuilui familiei, art. 36, bunurile comune se impart de regula in parti egale cu exceptia cazurilor in care contributia unui din soti la achizitionarea unui bun comun
Puteti in cadrul partajului sa incheiati o tranzactie si sa va impartiti bunurile de comun acord.
Daca nu este posibil, atunci in functie de contributia fiecaruia dintre dvs. la dobandirea bunurilor, precum si in functie de ratele care au mai ramas de platit la banci, instanta va face partajarea bunurilor.
Este recomandat sa nu ajungeti intr-o asemenea situatie ci sa va intelegeti cu sotul pe cale amiabila.Un avocat va poate oferi solutii concrete anterior introducerii cererii de divort.
multumesc! normal ca unul din soti a contribuit mai mult, in sensul ca are salariul mai mare ca al meu.....bunurile se vind si apoi se impart banii sau cum se procedeaza.....va rog
Bunurile pot ramane fie la unul dintre soti,acesta avand obligatia sa-i plateasca celuilalt sot cota stabilita de instanta.Sau apartamentul poate ramane la unul dintre soti si masina la celalalt,bineinteles tot cu o echivalare in bani.Sau bunurile pot fi vandute si banii impartiti.
Ati putea sa va intelegeti cu sotul cum sa impartiti bunurile,puteti face un partaj prin buna invoiala,iar daca nu va intelegeti atunci decide instanta.Divortul e bine sa il faceti separat,nu sa cereti prin aceeasi cerere si divortul si partajul pentru ca va ruda mult.Eu va sfatuiesc sa divortati mai intai si apoi sa introduceti o cerere de partaj.

av.Alexe Ana-Roxana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire bunuri comune  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Sunt in divort si dupa ce voi termina divortul voi deschide o actiune de partaj. Am discutat cu fosta sotie si aceasta sustine ca nu o poate da nimeni afara ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri ContSters138888 ContSters138888 Sunt casatorita din august 2008.Apartamentul in care locuim este pe numele soacrei.Am vrut sa divortez in mai multe randuri insa sotul m-a amenintat ca \" ma ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, eu și soțul suntem în divort.in timpul căsătoriei ... ciucaclaudia ciucaclaudia Bună ziua, Eu și soțul suntem în divort.In timpul căsătoriei am construit o casa (o parte din bani proveniți de el din daune morale)valoarea casei este ... (vezi toată discuția)