avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita banca

Salutare!

Situatia mea pe scurt e aceasta:am un leasing la masina la care mai am 2 ani de plata cu o rata de 150 eur,un credit la Banca de nevoi personale in franci(14.000)cu o rata de 200chf,inca 5 ani si un card de cumparaturi "golit' la care dau vreo 100 ron pe luna.

Am un salariu de 1800 ron iar sotia a ramas fara servici avand de 2 ani probleme,+2 copii...deci ratele mele ar fi de peste 1300 ron.

De bine de rau le-am tot dus pana acum cu intarzieri acceptabile,am facut toate reesalonarile posibile iar vara am muncit din greu sa le acopar prin un al doilea servici,in constructii.

Nu vreau sa discut despre cat am gresit cat nu,cat sunt bancile vinovate sau nu.Vreau o rezolvare la aceasta situatie daca exista una.

Nu am mai platit creditul la Banca de 95 de zile si astept o notificare acasa..in tot acest timp m-au amenintat si inebunit cu telefoane,eu propunandu-le sa-mi faca oprire pe salariu iar ei refuzand si spunand ca nu pot scapa doar cu atat,ca ma vor executa silit,ca imi vor bloca toate conturile si ca voi pierde si masina pe care am platit-o 80% din valoare pt ca nu voi mai putea achita rate acolo.

Ca propietati si bunuri nu am pe numele meu decat masina unde sunt utilizator inca 2 ani si 2000 m pamant intravilan dar si aceia sunt ipotecati pe 5 ani la o ruda pentru un imprumut de 5000 eur,prin notar.

Vreau sa stiu ce masuri pot lua impotriva mea,si cum va decurge totul in caz ca nu voi putea depune ratele in continuare..

Am zis ca nu povestesc dar o mare greseala a fost acum 4 ani cand am refinantat un cont de 20000 ron ,rata fixa...etc cu acesta in franci,pt o rata mai mica si ceva bani ramasi..ca dupa la 2 ani sa platesc pentru o datorie dubla pt francul crescut de la 1,8 ron la 3,8..sa platesti pentru niste bani de care nu te-ai folosit!!!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:08, 23 Aprilie 2012
In caz ca se intampla sa va blocheze conturile, pana la deblocare puteti gasi solutii impreuna cu firma de leasing sa va achitati de rata.
Exista si varianta sa faceti contestatie la executare aratand ca in conturi va primiti salariul si n-au voie sa execute silit decat 1/3 sau 1/2 daca e vb de mai multi creditori.
E oarecum in interesul lor sa inceapa executarea silita, sa va puna poprire pe salariu, iar dupa ce achitati masina, sa o execute silit

Terenul poate fi executat silit, daca valoarea e mai mare de 5000 de lei cat datorati, 5000 se duc la ruda, iar restul la creditor.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing neplatit mariussmg mariussmg Buna ziua, Am un leasing pentru un auto pe o perioada de 5 ani. Problemele cu plata au inceput sa apara acum 10 luni de zile (fiind perioada de cand nu am ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit de nevoi personale fara garantie voicuadrianvaleriu voicuadrianvaleriu Buna seara. In 2008 am facut un contract de nevoi personale fara garantii. Din diferite motive, am ajuns la o restanta de peste 3000 lei, si am fost informat ... (vezi toată discuția)
Executare silita leasing persoana fizica mariussmg mariussmg Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea problema: In 2007 s-a incheiat un leasing auto si in 2010 contractul a fost reziliat cu ... (vezi toată discuția)