avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vinzare teren obtinut prin reconstituirea dreptului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vinzare teren obtinut prin reconstituirea dreptului de proprietate

As dori sa aflu care este impozitul datorat ,ce se percep la vinzarea unui teren obtinut prin reconstituirea dreptului de proprietate .



Multumesc !
Cel mai recent răspuns: nelager , utilizator 15:58, 21 Iulie 2008
2% pentru posesie de mai mult de trei ani si 3% pentru ce este de mai putin de trei ani. Nu cred ca modul de intrare in posesie are relevanta.
Inteleg....din art.77(al .2 se pare ) la L343/2006,(modif.cod fiscal)... ca ar avea importanta.
Aici se spune ,ca acest mod de dobindire a terenului ,ar conduce la scutire de impozit.
Am inteles bine sau nu ?
Cod fiscal, art.77:

(2) Impozitul prevazut la alin. (1) nu se datoreaza in urmatoarele cazuri:

a) la dobandirea dreptului de proprietate asupra terenurilor si constructiilor de orice fel, prin reconstituirea dreptului de proprietate in temeiul legilor speciale;

b) la dobandirea dreptului de proprietate cu titlul de donatie intre rude si afini pana la gradul al III-lea inclusiv, precum si intre soti.

Intr-adevar, nu datorati impozit la vanzarea terenului, daca l-ati dobandit in acest mod.
Multumesc frumos ! Se pare ca am inteles bine !
Revin !!! URGENT
Notarul care se ocupa de intocmirea actelor ptr. vanzarea terenului,spune ca nu se aplica acest articol deoarece a fost modificat (in aplicare ) prin sedinta notarilor publici din....
Conf.NORMELOR DE APLICARE nr.1195/19.10.2007 ,se percepe taxa si la vanzarea acestor terenuri ?????
Ma poate ajuta cineva urgent?
Legile se pot modifica la dorintele notarilor publici ?

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit din transferul proprietatii laurstanga laurstanga Am o sentinta civila prin care mi se constata dobandirea prin uzucapiune a dreptului de proprietate asupra unei suprafete de teren din intravilanul ... (vezi toată discuția)
Care ar fi varianta mai ieftina!!!! emilia2005 emilia2005 Buna ziua, am si eu nevoie de un sfat daca se poate:impreuna cu fratele meu sunt mostenitoarea(dupa mama) unui teren ,din care vrem sa cedam unei terte ... (vezi toată discuția)
Plata impozit pe vanzare teren arabil taur36 taur36 doresc sa vand un teren arabil si va rog sa nu va suparat ca va solicit ajutorul ,punand intrebarea : - se plateste si este obligastorie plata de impozit pe ... (vezi toată discuția)