avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vinzare teren obtinut prin reconstituirea dreptului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vinzare teren obtinut prin reconstituirea dreptului de proprietate

As dori sa aflu care este impozitul datorat ,ce se percep la vinzarea unui teren obtinut prin reconstituirea dreptului de proprietate .



Multumesc !
Cel mai recent răspuns: nelager , utilizator 15:58, 21 Iulie 2008
Nu cunoaste nimeni aceste norme de aplicare a L343/2006l ?
Este vorba despre art.151(al.3) din normele de aplicare nr.1195/19.10.1007

Multumesc anticipat !
Nimeni nu ma poate lamuri ?Caut in disperare pe internet aceste norme si nu gasesc nimic care sa semene cu acest articol. Nr articolului indicat de notar din normele de aplicare ,nu ar trebui sa se refere la acelasi nr de articol cu cel din legea codului fiscal ? ptr ca in ac.caz inseamna ca notarul nu stie ce vorbeste sau incearca sa ne abureasca


Astept pareri sau lamuriri !
Va rog din suflet ajutati-ma si pe mine !
Miine urmeaza sa se vinda terenul si chiar nu stiu ce sa fac ?
Daca in lege se spune ca nu trebuie platit impozit(certificat si de avluci),atunci pe ce bz.se opresc aceste impozite ?Au acest drept notarii publici?poate au si nu stiu eu ?
Ma poate ajuta cineva scriindu-mi ce sint aceste norme si unde as putea sa le gasesc?


Multumesc mult !
Nu pot sa va spun nimic despre prevederile legale, dar stiam din practica faptul ca notarii percep taxele respective, de aceea am si dat precizari despre ele.
Incercati sa contactati alt notar.
cu putina atentie....
"Definirea venitului din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal
Art. 771. - (1) La transferul dreptului de proprietate si al dezmembramintelor acestuia, prin acte juridice intre vii asupra constructiilor de orice fel si a terenurilor aferente acestora, precum si asupra terenurilor de orice fel fara constructii, contribuabilii datoreaza un impozit care se calculeaza astfel:

a) pentru constructiile de orice fel cu terenurile aferente acestora, precum si pentru terenurile de orice fel fara constructii, dobandite intr-un termen de pana la 3 ani inclusiv:

- 3% pana la valoarea de 200.000 lei inclusiv;

- peste 200.000 lei, 6.000 lei + 2% calculate la valoarea ce depaseste 200.000 lei inclusiv;

b) pentru imobilele descrise la lit. a), dobandite la o data mai mare de 3 ani:

- 2% pana la valoarea de 200.000 lei inclusiv;

- peste 200.000 lei, 4.000 lei + 1% calculat la valoarea ce depaseste 200.000 lei inclusiv.

(2) Impozitul prevazut la alin. (1) nu se datoreaza in urmatoarele cazuri:

a) la dobandirea dreptului de proprietate asupra terenurilor si constructiilor de orice fel, prin reconstituirea dreptului de proprietate in temeiul legilor speciale;

b) la dobandirea dreptului de proprietate cu titlul de donatie intre rude si afini pana la gradul al III-lea inclusiv, precum si intre soti.

adica nu platiti impozit la reconstituire....
la vanzare ...da
succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit din transferul proprietatii laurstanga laurstanga Am o sentinta civila prin care mi se constata dobandirea prin uzucapiune a dreptului de proprietate asupra unei suprafete de teren din intravilanul ... (vezi toată discuția)
Care ar fi varianta mai ieftina!!!! emilia2005 emilia2005 Buna ziua, am si eu nevoie de un sfat daca se poate:impreuna cu fratele meu sunt mostenitoarea(dupa mama) unui teren ,din care vrem sa cedam unei terte ... (vezi toată discuția)
Plata impozit pe vanzare teren arabil taur36 taur36 doresc sa vand un teren arabil si va rog sa nu va suparat ca va solicit ajutorul ,punand intrebarea : - se plateste si este obligastorie plata de impozit pe ... (vezi toată discuția)